redword

Ny blogger: Impotent, stomipatient og livsglad

Da Torben Nielsen vågnede op efter sin lange operation for analkræft i december 2013, var hans lukkemuskel, blæren og størstedelen af prostata fjernet, og han var blevet livslangt impotent.

“Et liv uden seksuel tilfredsstillelse, som jeg har kendt det i mere end 35 år, og et liv med poser på maven – sikke skræmmende tanker, der flød rundt i det kaotiske hav af tankestrømme. Skræmmende som intet andet i mit 50-årige liv, og for første gang i mit voksne liv var jeg virkelig bange og skræmt helt ind i min sjæl, skræmt fra vid og sans og uendelig ulykkelig over min situation,” fortæller han i sin første blog som ny blogger på Propatienter.

Han fortæller ærligt om, at kræft kan fylde ’et menneske helt op og skaber al den uro, frygt og ængstelse, man kan forestille sig. Det er et perspektiv, som ryster mennesker og får mennesker til at give op.’

“Det nemmeste i denne verden er, at lægge sig ned på ryggen med alle fire hjul i vejret og give op, intet er nemmere og mere tillokkende i en situation, hvor man får konstateret en livstruende sygdom end at gøre lige præcis dét,” skriver han.

Men Torben Nielsen gav ikke op.

I dag er det være en mand med en kræftdiagnose det, som han mindst forbinder med sig selv. Han er først og fremmest mand, far og kæreste.

Selv om det har været hårdt, har han lært at elske sit nye liv og sit nye sexliv.

“Det som skete MOD mig, skete også FOR mig – og det er præcis dét, at mine blogs vil afspejle og fortælle,” skriver han.

 

Du kan følge Torben Nielsen og Propatienters andre bloggere i toppen af siden. Du kan også tilmelde dig deres opdateringer, så deres nyeste blogs altid havner i din indbakke.

Emner: blog blogger analkræft Torben Nielsen stomist, stomier, impotent

Del artiklen med dine venner