Lægemiddel-myndigheder i USA godkender medicin mod skizofreni, der skal tages to gange årligt

Det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, har netop godkendt en ny injektions-medicin til behandling af skizofreni hos voksne. Det er det første langtidsvirkende middel, der kun skal tages to gange om året. Midlet er det antipsykotiske Invega Hafyera (paliperidon palmitat).

Forinden patienterne kan gå i gang med det nye godkendte middel, skal de igennem et forløb, hvor de trapper op med en af de versioner af injektionsmedicinen, der virker i tre måneder eller i en måned.

FDA’s godkendelsen er sket med baggrund i resultaterne fra et 12 måneders randomiseret, kontrolleret studie, der omfattede 702 voksne med skizofreni fra tyve forskellige lande. Det viste, at injektion to gange om året giver bedre resultater i forhold til symptom-behandling, mindsker risikoen for tilbagefald og øger patientens mulighed for at holde sig til medicinen. Forsøget viste desuden, at det nye seks måneders langtidsvirkende middel ikke havde ringere effekt end det, der virker i tre måneder.  

Invega Hafyera’s bivirkningsprofil var i studiet på linje med versionerne, der virker i hhv. en eller tre måneder. De mest almindelige bivirkninger, som påvirkede fem procent af forsøgets deltagere, inkluderede infektion i øvre luftveje, reaktion ved injektionsstedet, vægtforøgelse og hovedpine.

Del artiklen med dine venner