Rettigheder. Viden. Inspiration


Klaus Høm.

Scleroseforeningen vil - fra 1. april - producere cannabis til patienterne

Scleroseforeningen går nu ind i produktion af cannabis. Det sker, når patientforeningen i dag overtager nøglerne til et sydfynsk cannabisproduktionsanlæg.

Sådan lyder en nyhed fra Scleroseforeningen. Offentliggjort 1. april.

Foreningen giver den en spøgefuld tak mere og tilbyder i weekenden en rundvisning på anlægget - og en gratis prøve til en uges forbrug med hjem.

”Vi forventer, at cannabis inden længe vil blive legaliseret i Danmark, og at det kan medføre, at der bliver så stor rift om cannabis produceret under trygge forhold, at der vil være behov for at sikre, at der er cannabis nok til patienter, som har behov for cannabissen til medicinsk brug,” siger direktør i Scleroseforeningen, Klaus Høm i en pressemeddelelse.

Foreningens aprilsnar kommer i kølvandet af adskillige års frustration, og Scleroseforeningens direktør retter samtidig en bredside mod forsøgsordningen med medicinsk cannabis, som siden 2018 har gjort det muligt for danske læger at udskrive cannabis til udvalgte patienter, og som Folketinget sidste år vedtog at forlænge med fire år frem til udgangen af 2025:

"Der er alvor bag humoren. Sagen er, at vi har haft en forsøgsordning med medicinsk cannabis i nu fem år, som ikke virker. Forsøgsordningen har for længst spillet fallit, og forlængelsen har ikke ændret på de iboende fejl, der er årsagen til det. Priserne er fortsat alt for høje, produkterne for få, og lægerne er stadig uden vejledning og imod ordningen,” lyder kritikken fra Klaus Høm.

”Medicinsk cannabis skal behandles som al mulig andet medicin, for det træder jo i stedet for konventionel medicin, som ikke virker for nogle meget syge patienter. Vi må erkende, at patienterne stadig er henviste til det sorte marked, hvor patienterne må kriminalisere sig selv og købe et eller andet, der kan være fyldt med alt muligt skidt. Vi skal have en forsøgsordning, der virker,” siger han.

 

multipel sclerose

Del artiklen med dine venner