Sclerosehospitalet i Haslev.

Sclerosehospitalerne er åbne - på nedsat blus

Sclerosehospitalet i Haslev har siden 18. januar udlånt personale ud til Region Sjælland coronaindsats ved Epilepsihospitalet Filadelfia, men hospitalet holder stadig åbent for et mindre antal patienter med multipel sclerose (MS), som er henvist til et ophold.

Efter pandemien vil der komme en bølge af patienter med behov for rehabilitering, forventer hospitalsdirektør Brita Løvendahl. 

I alt syv sygeplejersker  og sosu-assistenter fra Sclerosehospitalet i Haslev har siden 18. januar været lånt ud og yderligere seks står klar til at træde til, hvis der bliver behov. Sygeplejerskerne har meldt sig frivilligt til opgaven, og det har været muligt, fordi Sclerosehospitalerne, som i forvejen kører på nedsat kraft på grund af covid-19-epidemien, har skruet yderligere ned for aktiviteten for at bidrage til coronaindsatsen i Region Sjælland. Sclerosehospitalerne i Ry og Haslev tager dog imod det antal patienter, som det er muligt, samtidig med at man overholder de anbefalede sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med epidemien, fortæller direktør Brita Løvendahl. 

“Ventetiderne bliver alt andet lige længere, når vi nedsætter aktiviteten. Samtidig skal man have in mente, at antallet af henvisninger er faldet under epidemien. Vi hører fra neurologerne, at en del patienter ikke ønsker at blive henvist, selv om lægen ser et behov, og det er formentlig fordi 40 procent af patienterne er risiko for et alvorligt covid-19-forløb, og i den gruppe er der rigtig mange, der selvisolerer sig temmelig hårdt. Når Danmark bliver normalt igen, tror jeg, at vi får en ordentlig bølge af henvisninger, for der er nogle, der udsætter deres behov lige nu,” siger hun.

Omkring 20 patienter er i øjeblikket indlagt ved Sclerosehospitalet i Haslev, og et mindre antal, som er i forhøjet risiko for alvorlig covid-19 modtager hjemmebesøg eller har adgang til en kort intensivt dagsbesøg på hospitalet, hvor de kun kommer i kontakt med ganske få ansatte. 

Hospitalet prioriterer i forbindelse med coronaindsatsen at indkalde patienter, hvis behov kan dækkes af det personale, der er tilbage på hospitalet. 

“Vi ligger på linje med sundhedsmyndighederne. Lige nu handler det om, at folk bliver vaccineret, og det gælder både patienter og medarbejdere. Der ligger et par strenge måneder foran os, og vi er forberedt på lidt af hvert, for medarbejdere og deres nære kontakter bliver også smittet, og B-117 er i omløb. Så: et par strenge måneder foran os, men så håber vi, at vaccinationerne og foråret vil hjælpe, og at der vil være flokimmunitet, når vi når sommeren,” siger Brita Løvendahl.

Emner: multipel sclerose sclerose

Del artiklen med dine venner