Nordeuropas (måske) største scleroseklinik på vej til Glostrup

Foreløbig har alt personalet sagt ja til at flytte med til Glostrup, og sammenlægningen er ikke forbundet med nedskæringer af nogen art, fortæller ledende overlæge ved Rigshospitalets neurologiske afdeling, Jesper Erdal.

”Tværtimod er vi i gang med at øge den sundhedsfaglige bemanding i forbindelse med, at klinikken har fået statslige midler til at forbedre indsatsen for patienter med progressiv multipel sclerose. Der er nogle, som siger, at det bliver Nordeuropas største scleroseklinik. Jeg ved ikke, om det passer, men det bliver en stor klinik med både et forskningslaboratorium og Scleroseregisteret tilknyttet, og det vil give nogle fordele både forskningsmæssigt og i klinikken til dagligt,” siger Jesper Erdal.

Det er tre år siden, at afdelingerne blev slået administrativt sammen, og sammenflytningen sker som et naturligt skridt i den proces, fortæller den ledende overlæge.

”Vi forventer, at det vil give mulighed for at effektivisere på forskellige måder, når vi samler alt personalet på ét sted, så vi med tiden kommer til at kunne se endnu flere patienter,” siger Jesper Erdal.

Det nye DMSC får til huse i nyt byggeri. Der skal i den forbindelse indrettes 250 m2 laboratorier og 250 m2 kontorfaciliteter med tilhørende supportfunktioner. 

Det nye laboratorium er bygget, og Dansk Scleroseregister er allerede flyttet til Glostrup, og resten af klinikken fra Blegdamsvej rykker med, i løbet af maj-juni, når byggeriet er færdigt.

 

Emner: multipel sclerose sclerose

Del artiklen med dine venner

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift

 

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift