Blokering af molekyle kan bremse udviklingen af sclerose

Blokering af et molekyle ved navn ALCAM ser ud til kunne bremse udviklingen af multipel sclerose ved at hindre B-celler i at trænge gennem blod-hjerne-barrieren.

Det antyder en canadisk undersøgelse fra University of Montreal Hospital Research Center (CRCHUM), hvor forskerne håber, at deres resultater, opnået på væv fra mennesker i et laboratorium og på levende mus, kan føre til udvikling af en ny generation af medicin mod multipel sclerose.

Under normale forhold beskytter blod-hjerne-barrieren vores hjerne mod eksponering for skadelige elementer. For eksempel forhindrer det celler i immunsystemet, såsom lymfocytter, at invadere vores centralnervesystem. Hos mennesker med multipel sclerose (MS) er denne barriere imidlertid gennemtrængelig. Et stort antal lymfocytter formår at flytte ind i hjernen og forringe dets væv ved at ødelægge myelinskeden, der beskytter neuronerne.

"I vores undersøgelse viser vi, at ALCAM styrer lymfocytternes indtræden i hjernen via blodkar. Det giver dem mulighed for at migrere til den anden side af blod-hjerne-barrieren hos mus og mennesker. Ved at blokere dette molekyle hos mus kunne vi reducere strømmen af ​​B-celler i deres hjerner og som et resultat bremse udviklingen af ​​sygdommen," fortæller dr. Alexandre Prat, der er en af forskerne ved CRCHUM og professor ved Université de Montréal.

B-celler bidrager til den progressive fase af multipel sclerose. Visse medikamenter, almindeligt kendt som anti-B-celle medikamenter, reducerer dens udviklingen af sygdommen.

Emner: multipel sclerose sclerose

Del artiklen med dine venner