Medicin-agentur gennemgår medicin efter alvorlige bivirkninger

Rapporter om immunrelaterede bivirkninger og dødelige tilfælde af hjertekar-problemer har fået det europæiske medicinagentur EMA til at foretage en gennemgang af lægemidlet mod multipel sclerose, Lemtrada.

Mens undersøgelsen pågår, bør Lemtrada, ifølge EMA, kun bruges til visse voksne patienter med alvorlig multipel sklerose, der trods behandling med mindst to andre sygdomsmodificerende midler, stadig er meget aktiv - eller hvis anden sygdomsmodificerende medicin ikke kan bruges.

Patienter, der behandles med Lemtrada og har fordel af det, kan fortsætte behandlingen i samråd med deres læge.

Ud over begrænsningen har EMA's Sikkerhedskomité (PRAC) anbefalet en opdatering af produktinformationen til Lemtrada for at informere patienter og sundhedspersonale om tilfælde af en række mulige og alvorlige  bivirkninger, f.eks. immun-medierede tilstande, herunder autoimmun hepatitis (med skader på leveren) og hæmofagocytisk lymfohistiocytose (overaktivering af immunsystemet, som kan påvirke forskellige dele af kroppen), problemer med hjertet og blodårene inden for en til tre dage efter modtagelsen af ​​medicinen, herunder blødning i lungerne, hjerteanfald og slagtilfælde, cervicocephalisk arteriel dissektion.

Sundhedspersonale bør overveje at stoppe behandlingen hos patienter, som udvikler tegn på disse tilstande, og patienter skal straks søge lægehjælp, hvis de oplever symptomer.

 

EMA vil nu evaluere alle tilgængelige data om sikkerhedsproblemerne med lægemidlet og overveje eventuelle yderligere foranstaltninger, der er nødvendige for at beskytte patienterne, og om der skal ske ændringer i den tilladte anvendelse.

 

Emner: multipel sclerose Lemtrada

Del artiklen med dine venner

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift

 

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift