”Studiet viser, at man har rigtig god mulighed for at undgå sygdomsaktivitet, og en stor del af patienterne kan nøjes med den første omgang med to gang ti dages behandling, og det er interessant,” siger Per Soelberg Sørensen.

Hver anden sclerosepatient kan få fire år uden sygdomsaktivitet

Op mod halvdelen af alle patienter med attakvis multipel sclerose kan få stillet deres sygdom i bero i op til fire år ved to gange ti dages behandling med Mavenclad (cladribin). 

Det viser langtidsresultater fra forlængelsesstudiet Clarity ext., som blev præsenteret torsdag på den store sclerosekongres ECTRIMS 2018. 

Resultaterne tyder på, at en stor gruppe patienter med attakvis multipel sclerose vil være fuldt dækket i fire til fem år efter de to gange ti dages cladribinbehandling, som behandlingsregimet foreskriver, fortæller professor ved Dansk Multipel Sclerose Center, Per Soelberg Sørensen.

Studiet viser, at man har rigtig god mulighed for at undgå sygdomsaktivitet, og en stor del af patienterne kan nøjes med den første omgang med to gang ti dages behandling, og det er interessant,” siger han.

Efter justering for intervallet mellem behandlingen i det oprindelige CLARITY-studie og i opfølgningsstudiet, finder forskerne ikke signifikant forskel på effekten i de to grupper, og det vidner om en stærk vedvarende effekt af cladribinbehandlingen, fortæller Per Soelberg Sørensen.

 

 

 

Emner: multipel sclerose sclerose ectrims18

Del artiklen med dine venner

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift

 

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift