”Ocrevus har vist rigtig gode resultater, og det er godt at se, at effekten holder over tid,” siger Matthias Kant.

Tidlig behandling med Ocrevus giver bedre resultat

Tidlig behandling med lægemidlet Ocrevus giver hurtig anfaldsreduktion og mindre udvikling af handikap hos mennesker med attakvis multipel sclerose (RMS).

Det viser nye langtidsresultater, som blev præsenteret onsdag på sclerosekongressen ECTRIMS 2018 i Berlin. Forventeligt og betryggende, siger overlæge og leder af Sydjysk Skleroseklinik, Matthias Kant. Resultaterne bekræfter Ocrevus rolle som en vigtig sygdomsmodificerende MS-behandling, mener han.

Et skift fra interferon til Ocrevus kan give patienter med attakvis multipel sclerose (RMS) en markant reduktion i den årlige attak-rate, og effekten holder i tre år, viser nye langtidsdata fra forlængelsesstudiet OLE.

Studiet viser samtidig, at patienter, der kommer tidligt i behandling med Ocrevus har færre attakker og mindre handikapudvikling end patienter, der venter to år.

”Lægemidlet har vist god effekt de første to år, og derfor havde jeg også en stærk forventning om, at patienter, der kommer fra interferonbehandling, ville respondere tydeligt. Konklusionen er selvfølgelig lige som ved de andre højeffektive behandlinger, at jo tidligere patienten får behandlingen, desto bedre,” siger Matthias Kant.

OLE-studiet omfatter patienter med attakvis MS (RMS) i alderen 18-55 år. 88.6 procent af patienterne gennemførte alle tre år, og hos patienter, som fik interferon så man et fald i attak-raten fra 0.2 om året til 0.1 det første år i Ocrevus-behandling og 0.08 og 0.07 det andet og tredje år.

De patienter, som fik Ocrevus i alle fem år, havde en lav årlig attakrate gennem hele perioden (0.13, 0.11, 0.08 og 0.07), og der var også en mindre andel af denne gruppe, der oplevede 24 ugers bekræftet sygdomsprogression  sammenlignet med interferongruppen.

”Ocrevus har vist rigtig gode resultater, og det er godt at se, at effekten holder over tid,” siger Matthias Kant.

Emner: multipel sclerose sclerose Ocrevus ectrims18

Del artiklen med dine venner

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift

 

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift