Rettigheder. Viden. Inspiration

Tripleinhalator godkendt til KOL-behandling i Europa

Europa-Kommissionen har netop godkendt en tripleinhalator til behandling af kronisk obstruktiv lungesygdom i Europa. Inhalatoren bør bruges som vedligeholdelsesbehandling til voksne patienter med moderat til svær KOL. 

Næste skridt er, at den skal behandles i det danske Medicinrådet, før danske patienter kan bruge den.

Sommetider bruger en del af de patienter, der lider af KOL, forskellige inhalatorer flere gange dagligt. Det nye præparat, som hedder Trelegy Ellipta, er netop blevet godkendt af Europa-Kommissionen, og med den nye inhalator får patienter med KOL mulighed for at tage deres daglige medicin med bare et sug om dagen.

Behandlingsformen, der er særligt rettet mod patienter med KOL i sværere grad, indeholder midlerne fluticason furoat/umeclidinium /ilanterol og er tiltænkt som vedligeholdelsesbehandling hos voksne patienter, der ikke kan behandles tilstrækkeligt ved en kombination af inhalationssteroid og de såkaldte langtidsvirkende beta2-agonister, som udvider luftvejene.

Trelegy Ellipta har tre virksomme stoffer, nemlig en kombination af inhalationssteroid (ICS), en langtidsvirkende antikolinergika (LAMA) og en langtidsvirkende beta2-agonist (LABA), og medicinen bliver leveret i en pulverinhalator.

”KOL er en alvorlig lungesygdom, der rammer millioner af mennesker. Sygdommens progressive karakter betyder, at symptomerne forværres over tid, hvor mange patienter også oplever hyppige svækkende forværringer. For at opnå en effektiv behandling, kan en kombination af forskellige lægemidler være påkrævet. Trelegy Ellipta er det første europæiske, godkendte lægemiddel, der på en gang leverer tre effektive molekyler i en enkelt indånding. Vi mener, at det er et vigtigt tiltag i videreudviklingen i behandlingen af KOL, og vi ser frem til at gøre præparatet tilgængelig for patienter med svær KOL,” siger Eric Dube, Senior Vice Præsident & direktør i GSK Global Respiratory Franchise.

Den første europæiske lancering af Trelegy Ellipta tripleinhalator forventes at finde sted inden årets udgang.

Kolesteroltal, tripleinhalator

Del artiklen med dine venner