Astmapatienter med mundbind får ikke for lidt ilt

Et abstrakt viser, at iltmætning i blodet er den samme for personer med astma, som bærer maske for at bremse spredning af covid-19, som blandt dem der ikke har astma. 

Undersøgelsen blev lavet blandt patienter på Michigan Medicine Allergy Clinic fra den 10. september til 23. oktober 2020, hvor patienter diagnosticeret med astma samt en kontrolgruppe fik lmålt ilten i deres blod, mens de var iført maske. Patienterne blev desuden bedt om at fortælle, hvor længe de havde haft masken på, inden målingen blev taget.

I alt 223 deltog i undersøgelsen, og deres oxygenmætning (SpO2) varierede mellem 93-100 procent med et gennemsnit på 98 procent for patienterne med astma – hvilket er præcis det samme interval, som deltagerne uden astma ramte.

Der var altså ingen signifikante forskelle i målingerne af de to grupper, når det kom til køn, race, anvendt maske eller den tid, masker var blevet båret inden målingen.

”Disse data forstærker det faktum, at det er helt sikkert at bære en maske, hvad enten det er en kirurgisk maske, en stofmaske eller en N95 maske,” fortæller forfatter, læge og master PH, Alan P. Baptist, der stod for undersøgelsen sammen med kollegerne Malika Gupta og Marisa Hodges. Alan P. Baptist fortsætter:

”Dette gælder for alle individer, uanset om de er diagnosticeret med astma eller ej. At bære en maske er et vigtigt skridt at tage for at reducere spredningen af ​​Covid-19, og det er et skridt, vi alle kan tage. Jeg håber, at de seneste data vil give ro i sindet hos de mennesker, der er bekymrede for, at det kan være farligt at bære en maske, og måske især blandt personer med astma.”

Emner: astma

Del artiklen med dine venner