Genanvendelig inhalator lanceret på det danske marked

Mindre plastikspild, færre ture til apoteket og genanvendelighed i op til et halvt år er blandt fordelene ved den nye respimat, som Boehringer Ingelheim sendte i handlen først i marts.

Medicinalvirksomheden Boehringer Ingelheim har videreudviklet RESPIMAT-inhalatoren, så den fremover kan bruges til seks patroner på hver en måneds holdbarhed - og altså med en holdbarhed på et halvt år. Man kan tilmed holde styr på, hvor længe man har haft sit device, da der på en etikette på inhalatoren kan markeres, hver gang en ny patron tages i brug. 

Respimaten fungerer på samme vis som engangsrespimaten med undtagelse af, at patronerne skal udskiftes. Det gør man ved at fjerne det klare bundstykke, placere patronen i inhalatoren, klikke patronen på plads og genmontere bundstykket.

Ydermere er der doseringsindikator på respimaten, så man nemt kan følge med i, hvor mange doser der er tilbage i patronen, ved 10 eller færre doser bør patienten anskaffe sig en ny patron. 

Respimaten kommer i tre varianter til patienter med KOL, nemlig Spiriva Respimat, Spiolto Respimat og Striverdi Respimat.

Del artiklen med dine venner

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift

 

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift