Blogger: Jeg er ikke længere kræftpatient

38-årige Tina, som i 2017 var igennem et brystkræftforløb med operation og kemoterapi, identificerer ikke længere sig selv som kræftpatient. Men én ting kan stadig ramme hende.

Det er, når venner og bekendtes kræftsygdom spreder sig.

"Jeg tænker ikke længere dagligt på, at jeg har haft kræft. På et eller andet tidspunkt i det seneste halve år er jeg stoppet med at identificere mig selv som kræftpatient. Jeg har ikke engang været bevidst om, at det skete, men forskellen er stor. Det samme er lettelsen.

Mit ar er simpelthen blevet en smuk del af mig og har næsten ikke længere en forbindelse til min kræftsygdom. Jeg lever, som om det aldrig er sket, mest af alt travl og glad. Men de seneste måneder har jeg været påvirket af nyheden om, at flere af mine venners kræft har spredt sig, og en ven, som jeg lærte at kende for godt et halvt år siden gennem en gruppe, som advokerer for en flad mulighed efter brystkræftoperation, døde sidst i november. Det er en reel risiko for alle, der har haft kræft, noget vi alle er bange for, og det rammer mig hver gang," skriver Trine i sin nye blog.

For hende er kræftens dilemma, at man risikerer at blive så bange for at dø, at man holder op med at leve. Og hun ser det nærmest som sin pligt at leve endnu mere intenst, når hun for så forfærdelig en besked, at en af hendes bekendte er død af kræft.

Trine fortæller i bloggen, at hun - ud over sit fuldtidsarbejde - lige nu er i gang med fire projekter, som skal fejre kroppen, som den nu engang ser ud. Og fejrer, at man skal være glad for den, uanset om den er tyk eller tynd, med et, to eller ingen bryster, ja uanset hvordan den ser ud.

Læs hele Trines blog her

Emner: blog blogger

Del artiklen med dine venner

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift

 

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift