"Patienterne får stadig samme gode behandling, og derfor er vi helt trygge ved at skifte til den nye medicin," siger Birgitte Klindt Poulsen.

Skift i lægemiddel til brystkræft sparer Region Nordjylland 8,5 mio. kr.

Et skift i medicin for patienter med brystkræft giver en forventet besparelse for Region Nordjylland på 8,5 mio. kr. på et år samtidig med, at patienterne får samme effekt af behandlingen.

Det drejer sig om lægemidlet Herceptin (trastuzumab), hvor patentet på medicinen er udløbet, og det derfor er muligt for regionen at skifte til et billigere produkt med samme effekt for patienten. Alle patienter skal som udgangspunkt behandles med den ligeværdige, men billigere, medicin.

"Patienterne får stadig samme gode behandling, og derfor er vi helt trygge ved at skifte til den nye medicin. Effekten og bivirkningerne er de samme, men de fleste patienter vil opleve at skulle have medicinen på en anden måde end tidligere," siger Birgitte Klindt Poulsen, ledende overlæge på Klinisk Farmakologisk Enhed på Aalborg Universitetshospital, i en pressemeddelelse.

Op til beslutningen blev truffet om at skifte til det nye lægemiddel, havde Sygehusapoteket nedbragt sit lager af medicin fra den tidligere producent. Det betød, at brugen af det nye lægemiddel kunne træde kraft i løbet af få dage. Dette var muligt, fordi personalet i klinikken også var klar, så i samarbejde med Sygehusapoteket, Onkologisk Afdeling og Klinisk Farmakologisk Enhed, har det hurtige skifte bidraget til en stor besparelse for regionen.

Besparelsen er allerede indregnet i forbindelse med budgettet for 2019.

Emner: brystkræft herceptin

Del artiklen med dine venner

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift

 

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift