Både hospitalets ledelse og afdelingens ledelse står inde for, at de får den bedste behandling, siger Jørgen Schøler Kristensen.

Lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital: Patienter med underlivskræft kan trygt blive behandlet hos os

Lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, Jørgen Schøler Kristensen, er harm over, at Patientforeningen for Kræft i Underlivet kan finde på at sige til patienter, at de af tryghedsårsager skal søge andre steder hen end til Aarhus for at blive behandlet.

“Det synes jeg er ret uhørt, at en patientforening siger. Patienter kan være helt sikre på at få korrekt behandling hos os. Både hospitalets ledelse og afdelingens ledelse står inde for, at de får den bedste behandling. Vi svigter ikke patienterne,” siger han.

Ifølge hans oplysninger er det tre speciallæger på området, der er rejst eller vil rejse i år. En er rejst 1.januar, en rejser 1. marts, og en rejser 1. april. 

Bl.andre en tidligere læge på afdelingensiger til Dagens Medicin, at han forlod stedet, fordi han fandt det svært at skulle stå inde for kvaliteten af behandlingerne over for kvinderne i regionen.

“Efterfølgende har afdelingen mistet yderligere en række højtuddannede specialister inden for især gynækologisk onkologi, som det bliver svært at erstatte. Det truer den robusthed, som er en forudsætning for at kunne
opretholde den centerfunktion, afdelingen er blevet tildelt i den nationale specialeplan,« siger lægen Jan Blaakær til Dagens Medicin.

Sundhedsstyrelsen er gået ind i sagen og har bedt regionen og sygehusledelsen om en redegørelse over sygehusets varetagelse af specialfunktioner inden for gynækologisk onkologi.

“Afdelingen er i fuld gang med at ansætte nye læger, som kan erstatte de læger, som rejser til marts og april. Der mangler altså ikke læger. Det har vi også redegjort for overfor Sundhedsstyrelsen. Skulle det ske, at
ekspertisen pr. 1. april ikke er helt på plads i forhold til en bestemt type operation, så har vi for en sikkerheds skyld allerede en aftale med Odense Universitetshospital om, at de kan foretage operationen. Patienterne kan altså føle sig helt trygge,” siger Jørgen Schøler Kristensen.

Han ser intet unormalt i, at yderligere tre eksperter fra afdelingen har sagt op og forlader afdelingen i foråret.

“Det er helt normalt, at eksperter rejser rundt mellem afdelingerne,” siger Jørgen Schøler Kristensen.

 

LÆS OGSÅ:

Del artiklen med dine venner