Kombi-medicin reducerer dødsrisiko for myelomatose

Kyprolis (carfilzomib) i kombination med lenalidomid og dexamethason (len/dex) reducerer dødsrisikoen for myelomatose-patienter markant mere end lex/dex alene.

Det viser den endelige analyse af forskning, som mandag blev præsenteret på ASH 2017 i Atlanta, som er en international kongres for specialister i blodsygdomme, bl.a. leukæmi og myelomatose. 

Tidligere analyser har vist, at carfilzomib i kombination med len/dex resulterede i en 31 procent bedre overlevelse sammenlignet med len/dex alene hos patienter med genstridig myelomatose.

I undersøgelsen blev patienter, der tidligere havde fået en-tre tidligere behandlinger udvalgt til at få len/dex med og uden Kyprolis i 28 dages cyklusser.

Median opfølgningen var 67 måneder for begge grupper og den mediane OS var 48,3 (42,4-52,8) måneder for kyprolis-gruppen vs 40,4 (33,6-44,4) måneder for gruppen, der kun fik len/dex - svarende til en reduceret dødsrisiko på 21 procent.

Forskerne mener, at Kyprolis har vist en så statistisk god reduktion af dødsrisikoen, at kombinationen med lenamidolid og dexamethaso bør gøres til standardbehandling for genstridig myelomatose.

Emner: myelomatose ASH17 hæmatologi Lenalidomid Kyprolis carfilzomib dexamethason blodcancer

Del artiklen med dine venner