Rettigheder. Viden. Inspiration

Obinutuzumab reducerer bedst risikoen for forværring hos patienter med follikulært lymfom

Lægemidlet Obinutuzumab er væsentlig mere effektivt til at forebygge forværring hos patienter med follikulært lymfom end lægemidlet rituzimab.

Det viser ny forskning, som også tyder på, at risikoen for at dø af sygdommen er større, jo tidligere efter behandlingen, at forværringen finder sted. Studiet blev præsenteret års store kongres for blodkræftlæger, ASH i Atlanta.

Forskningen viste, at risikoen for forværring de første to år efter første immunkemobehandling hos patienter med follikulært lymfom er 34 procent mindre hos patienter, der har fået obinutuzumab, end patienter, der har fået rituximab. Forskere har analyseret data fra 1202 ikke tidligere behandlede patienter.

Analysen viser, at patienter, der oplevede forværring inden for de første to år efter behandlingen, var i 26 gange større risiko for at dø, end patienter, der ikke oplevede forværring, og risikoen stiger, jo tidligere forværringen finder sted.

I studiet er risikoen for en dødelig udgang lige stor ved begge typer behandling, når først der har været forværring, men risikoen for progression var betydeligt mindre hos patienter i obinutuzumab-behandling, nemlig 12,5 procent hos patienter i behandling med obinutuzumab og imod 19 procent for patienter i rituzimab-behandling.

ASH17, hæmatologi, Follikulært lymfom, Obinutuzumab, rituzimab

Del artiklen med dine venner