Det kan blive nemmere at rejse som kræftramt via nyt samarbejde

Det har altid være svært for kræftramte og deres pårørende at rejse. Både i forhold til at leve op til forsikringsselskabernes medicinske forhåndsgodkendelser, der stiller krav om to-måneders stabilitet i sygdommen inden afrejse. Men også fordi bestillingen af en rejse ofte er forbundet med stor utryghed. For hvad nu, hvis der pludselig sker noget uforudset, der gør, at man alligevel ikke ønsker at rejse.

Forsikringsselskabet Tryg samarbejder nu med Kræftens Bekæmpelse for at kunne give nye services til kræftramte medlemmer og deres pårørende. 

Det drejer sig blandt andet om særlige dækninger på rejseforsikringen, som gør det lettere for de kræftramte at rejse ud i verden.

"Vi bløder op på kravene til den medicinske forhåndsgodkendelse over for kræftramte - og gør det muligt at afbestille sin rejse i sidste øjeblik alene på grund af utryghed. Uden lægeerklæringer og anden dokumentation. Samtidig tilbyder vi også fri afbenyttelse af Trygs Lægehotline, så man altid har en dansk læge ved hånden døgnet rundt, når man er på ferie," fortæller Søren Hjortflod, chef for Trygs partneraftaler.

I den nye forsikring kan en kræftramt også få hjælp til en ombygning i sit hjem, hvis han eller hun har behov for det på grund af sin sygdom. Det kan f.eks. være en kørestolsrampe, elevationsseng, hjælpefaciliteter ved trapper, badeværelse, bredere døre osv.

Derudover tilbyder selskabet op til 20 timers ekstra hjælp til hjemmet, hvis man er visiteret til hjemmehjælp. Det kan f.eks. være ekstra timer til rengøring, indkøb, havearbejde, transport eller lignende, som kan være svært at have kræfter og overskud til selv.

I aftalen med Kræftens Bekæmpelse forpligter Tryg sig også til at skaffe nye medlemmer til Kræftens Bekæmpelse.


Del artiklen med dine venner