COVID-19 øger dødeligheden for kræftpatienter i forværring

ASCO: COVID-19 ser ud til at accellerere kræftpatienters dødelighed, når deres sygdom er under udvikling. Også både hydroxychloroquin og azithromycin er stærkt forbundet med tidlig død.

Det viser en analyse baseret på 928 patienter fra det amerikanske register, COVID-19 og Cancer Consortium (CCC19), som er blevet fremlagt på den store, internationale kræftkongres ASCOs virtuelle kongres 2020.

Ifølge studiet døde 13 procent af patienterne (121) inden for 30 dage efter COVID-19-diagnosen. Efter delvis justering for flere faktorer viste det sig, at patienter med fremskridende kræft havde 5,2 gange større sandsynlighed for at dø inden for 30 dage sammenlignet med patienter i bedring eller uden tegn på sygdom.

Registret, CCC19, indeholder data fra patienter, der er testet positive for COVID-19, og omkring 40 procent af patienterne i registret har også aktiv kræft. Og ifølge studiet var 30-dages dødeligheden og alvorlig sygdom i denne gruppe dels betydeligt højere end tidligere rapporteret for den generelle befolkning, og dels var den øgede dødelighed associeret med helt generelle risikofaktorer, såvel som med de risikofaktorer, der er unikke for patienter med kræft.

Til gengæld var de forskellige typer af kræft og behandlinger ikke uafhængigt associeret med en øget 30-dages dødelighed.

”Vi, der behandler cancer, har presserende behov for data om virkningerne af COVID-19, især for patienter med kræft. Hvordan vi forbedrer de behandlinger, som vi giver disse patienter, og hvordan vi reducerer antallet af dødsfald og alvorlige konsekvenser som følge af denne sygdom er blandt de allermest vigtige spørgsmål," udtaler ASCO’s præsident og læge, Howard A. Burris III om studiet.

Forskerne inkluderede 1.018 tilfælde, der blev indrulleret marts-april 2020. Medianalderen var 66 år - fra 18 til 90 år. Kræft for bryst (20%) og kræft i prostata (16%) var mest udbredt. 43 % af patienterne var i aktiv antikræftbehandling.

”Dette er tidlige og data i udvikling, og det vil være nødvendigt med mere tid og analyse for yderligere at bekræfte og udvide disse fund," siger førsteforfatter, læge Jeremy L. Warner, lektor i medicin og biomedicinsk informatik ved Vanderbilt University Medical Center i Nashville.

"Lige nu arbejder vi på hurtigt at få oplysninger om, hvorfor nogle patienter med kræft bliver inficeret med SARS-CoV-2-virus og identificere de faktorer, der påvirker sygdommens alvorlighed og død. Vi er også interesseret i effekt af de behandlinger, der bruges til behandling af kræftpatienter, der har COVID-19.”

Ifølge Jeremy L. Warner viser resultaterne også, at anvendelsen af en kombination af hydroxychlorokin og azithromycin til behandling af COVID-19 var forbundet med en 2,89 gange større risiko for 30-dages dødelighed. Der var dog ingen signifikant stigning i risikoen forbundet med brugen af ​​et af lægemidlerne alene.

Emner: corona asco2020

Del artiklen med dine venner