Engang var det en dødsdom: Ny kombinationsbehandling kurerer hver anden patient

En gang var modermærkekræft med metastaser en dødsdom. Men ny forskning viser, at hver anden patient stadig lever efter fem år ved hjælp af immunterapi bestående af en kombination af Opdivo (nivolumab) og Yervoy (ipilimumab).

Det viser resultaterne af Checkmate 067-studiet, der for nylig blev præsenteret på kræftkongressen ESMO i Barcelona.

”Tidligere blev metastatisk melanom (modermærkekræft, red.) betragtet som ubehandlelig," siger studiets forfatter prof. James Larkin, Royal Marsden NHS Foundation Trust i London.

"Onkologer anså tidligere melanom for at være anderledes end andre kræftformer - det kunne ikke behandles, når det var spredt. Traditionel kemoterapi fungerede aldrig rigtig godt. Den nye behandling omdanner sygdommen til en med en helbredsgrad på ca. 50 procent. Prioriteten er nu at finde måder at kurere de resterende 50 procent."

I alt 945 patienter med tidligere ubehandlet trin III eller IV melanom blev tilfældigt placeret i tre lige store behandlingsgrupper og behandlet indtil forværring af sygdommen eller uacceptable bivirkninger. De tre grupper var:

  1. nivolumab plus ipilimumab 
  2. nivolumab plus placebo (snydemedicin)
  3. ipilimumab plus placebo 

Den samlede overlevelses efter fem år var 52 procent for nivolumab plus ipilimumab, 44 procent for nivolumab og 26 procent for ipilimumab.

"Dette er en stor forbedring af det, vi har set historisk," siger Larkin.

"For ti år siden var den fem-årige overlevelse for melanom omkring fem procent. Med ipilimumab alene, som har været brugt i ca. ti år, er det omkring 20 procent ​​af patienterne, der overlever i lang tid, og resten lever kun i seks til ni måneder," siger han.

"Vi ved, at de to immunterapi-lægemidler sammen kan have betydelige bivirkninger, og nogle patienter er endda nødt til at afbryde behandlingen. Men for de patienter, der stoppede behandlingen på grund af bivirkninger, reducerede det ikke terapiens succes. Med andre ord ser resultaterne for mennesker, der stopper behandlingen på grund af bivirkninger, ud til at være lige så gode som for folk, der ikke stopper behandlingen af ​​bivirkninger. Et af de vigtigste punkter ved immunoterapier er, at du kan genoplære immunsystemet, selv med en kort behandlingsvarighed. Det står i modsætning til andre behandlinger som kemoterapi, der kræver en fuld behandling for at være effektiv," siger Larkin.

Larkin sagde, at der i øjeblikket ikke er nogen metode til at forudsige, hvilke patienter der mest sandsynligt drager fordel af kombinationsbehandlingen.

"Beslutningen om, hvilke behandlinger de skal gives, er et spørgsmål, som læger skal diskutere med hver enkelt patient og deres familier," siger han.

"De to lægemidler sammen har bestemt en rolle i behandlingen af ​​metastatisk melanom og vil være valget for nogle patienter. For andre kan beslutningen være at give lægemidlerne i rækkefølge."

 

Emner: modermærkekræft esmo19

Del artiklen med dine venner