"Min krop panikkede. Jeg var ved at få hjertestop, da jeg så svarene på computeren. Jeg blev hentet af en ambulance. Det var meget svært at sove den nat, da jeg skulle til samtale dagen efter denne episode. Lægen forklarede mig, at jeg har fået kræft igen. Og det var meget farligt denne gang, det var en aggressiv kræftform, og jeg blev erklæret uhelbredelig syg," fortæller Twana Wahid.

26-årig tidligere butikschef erklæret uhelbredelig syg: Jeg blev så chokeret, at jeg besvimede på åben gade

Det er barsk læsning at læse den 26-årige, tidligere butikschef Twana Wahids første blog på Propatienter, hvor han fortæller om at blive erklæret uhelbredelig syg af kræft.

Hans beretningt er også et skrækindjagede blik ind i en sundhedsverden, hvor lægerne åbenbart har svært ved at tro, at en ung og glad mand kan have kræft - gang på gang affejer de hans bekymringer med, at "det er ingenting", og at "det snart går væk".

Hele hans sygehistorie begynder med blod i afføringen og forskelligt afføringsmønster, som for Twana Wahid ikke var usædvanligt, da han har en tarmsygdom.

Men det skulle vise sig ikke at være normalt.

Siden fik han en hæmoride og senere en byld ved endetarmen, han fik tørre slimhinder ved munden og smerter i fødderne - alt sammen noget, han og lægerne ikke tog særligt alvorligt - lige indtil, at han skulle have bylden fjernet ved operation, og kirurgen ved den lejlighed opdagede, at han havde kræft i endetarmen.

"Jeg sagde til lægen, at det var en dårlig joke, og at det ikke var sjovt det, han sagde. Men den var god nok, sagde han - han mistænkte, at jeg havde kræft," fortæller Twana Wahid i sin blog.

"Dagene efter, at jeg var blevet udskrevet, havde jeg søvnløse nætter. Jeg var helt rundt på gulvet og var helt knust. Jeg kunne ikke tænke på andet end kræft," fortæller han.

"Når jeg nu ser tilbage, kan jeg godt se, at jeg havde nogle symptomer, men de var ikke alvorlige. Mit immunforsvar var svækket, men jeg tænkte ikke over det. Det var jo bare vabler og noget tør hud omkring munden og hæmorider. Vi har jo så travlt med os selv og vores karriere og hyggen med venner, at man ikke tænker over sit helbred som sådan. Det var sådan, jeg havde det dengang: Jeg var ung og stærk og uovervindelig og tænkte, at jeg aldrig ville få kræft," fortæller han i sin blog.

Twana Wahid har været igennem et meget kompliceret forløb og har været ude og inde af intensivafdelinger, fordi han har haft mange komplikationer efter store operationer i leveren og endetarmen. I dag lever han uden anus og har hele to stomier.

Han nåede sidste år også at blive erklæret kræftfri - men efter kun en måneds tid fik ham tilbagefald.

"I januar 2018 tog familien og jeg på restaurant for at fejre, at jeg var blevet kræftfri. Kræft var en afsluttet kapitel for mig, og jeg begyndte at arbejde noget mere og gå op i timer på jobbet. Mens jeg tog på arbejde, gik jeg også til genoptræning. Livet var så småt ved at blive skønt igen på trods alle de komplikationer og bumps på vejen. I starten af februar måned begyndte jeg at få meget ondt i halebenet og undrede mig over, hvorfor jeg havde så ondt. Jeg spurgte min fysioterapeut, om det var på grund af genoptræning, men det var det ikke. Jeg kontaktede den læge, som opererede mig og forklarede mine problemer, og han sagde, at det var meget normalt at have smerter efter en sådan stor operation. Jeg skulle bare tage nogle smertestillende piller og slappe og ikke overanstrenge mig. Der ville gå cirka et halvt år, før smerterne gik væk, sagde han, så jeg tænkte jeg, at det var helt i orden. Jeg begyndte på mit liv igen, med genoptræning og arbejde og med at pleje mine venner og familie."

Men de nye smerter skyldes ikke efterveer af operationen. Og en voksende knude var heller ikke en fedtknude, som en læge mente. Twana Wahid havde fået kræft igen.

"Jeg kom til scanning og fik en biopsi af min fedtknude og fik så et opkald af lægen. Han kunne se noget kræft, og jeg skulle til en ny scanning for at være 100 procent sikker. Jeg vidste, at man kunne gå ind på sundhed.dk og se svar på sine scanninger, og det gjorde jeg så: Jeg kunne se, jeg havde fået kræft igen, men kunne ikke helt forstå, hvor slemt det var. Jeg gik kold derhjemme. Min krop panikkede. Jeg var ved at få hjertestop, da jeg så svarene på computeren. Jeg blev hentet af en ambulance. Det var meget svært at sove den nat, da jeg skulle til samtale dagen efter denne episode. Lægen forklarede mig, at jeg har fået kræft igen. Og det var meget farligt denne gang, det var en aggressiv kræftform, og jeg blev erklæret uhelbredelig syg," fortæller han.

"Jeg blev så ked af det og vred og løb ud, og så besvimede jeg på åben gade. Min familie og fremmede løftede mig op og hjalp mig, men det var den værste dag i mit liv. Det var i marts måned 2018," fortæller 26-årige Twana Wahid.


Læs Twana Wahids blog HER.

Del artiklen med dine venner