Regionerne køber flere nye kræftlægemidler

44 procent af regionernes indkøb af kræftmedicin i 2017 var nye lægemidler, viser nye tal fra Lægemiddelindustriforeningen (Lif). Året før var tallet 34 procent, og i 2012 var andelen helt nede på 13 procent.

Lif's direktør Ida Sofie Jensen er ikke overrasket over, at så mange nye behandlinger kommer i spil.

”Det kan egentlig ikke overraske, for der ligger faglige anbefalinger bag, og vi har også hørt Danske Regioners formand, Bent Hansen, bakke op om, at de nye effektive behandlinger til f.eks. lungekræft skal tages i brug. Men det er nu en gang sådan, at når der kommer nye banebrydende behandlinger, så kommer der også øgede udgifter, og det vil vi gerne være med til at finde løsninger på,” siger hun i en pressemeddelelse om baggrunden for, at Lif præsenterer et nyt sundhedspolitisk udspil om bedre kræftbehandling.

I udspillet peger Lif blandt andet på både risikodelingsaftaler, hvor prisen afhænger af den solgte mængde eller den opnåede behandlingseffekt, såvel som prisaftaler med mulighed for prisdifferentiering på samme lægemiddel, hvis det anvendes til forskellige kræftsygdomme.
 
Foruden forslaget om innovative prismodeller indeholder det sundhedspolitiske udspil en række andre indsatser, der vil kunne styrke kræftbehandlingen både på kort og lang sigt. 

Emner: kræftmedicin Ida Sofie Jensen Lægemiddelindustriforeningen

Del artiklen med dine venner