Risikoen for psoriasis topper typisk enten i 30-års- eller i 60-års-alderen.

Psoriasisrisikoen topper i 30´erne og 60´erne

Risikoen for psoriasis topper typisk enten i 30-års- eller i 60-års-alderen med en stigende tendens indtil omkring de 70 år.

Det viser en undersøgelse offentliggjort i ​​British Journal of Dermatology, hvor forskere fra University of Manchester præsenterer resultater af en systematisk gennemgang af 90 undersøgelser fra 22 lande for at finde variationer i antal nye tilfælde og forekomst af psoriasis i forhold til alder og køn.

Forskerne bekræftede et klart aldersmønster med to toppe for psoriasisstart, hvor den første og anden alderstop lå henholdsvis fra 30-39 år og 60-69 år.

Resultaterne tyder på, at psoriasis starter lidt tidligere hos kvinder end mænd. En stigende tendens i forekomst blev set med alderen indtil omkring 60 til 70 år med et fald derefter. Der blev rapporteret om en let overvægt hos mænd i flere undersøgelser, skønt der manglede enighed om specifikke kønsforskelle i antal nye tilfælde og forekomst af psoriasis.

En stabil eller let faldende tendens blev set for nye psoriasistilfælde over hele verden, mens en stigende tendens i forekomst er blevet rapporteret konsekvent.

"Der er behov for fremtidige internationale forskningssamarbejder om en standardiseret metode og rapportering af sygdommens forekomst og udbredelse efter aldersgrupper og køn for at lukke de videnshuller, der stadig findes," skriver forskerne anført af Ireny Y.K. Iskandar.

 

Emner: psoriasis

Del artiklen med dine venner