Medicin til svær atopisk eksem hos børn godkendt

Den Europæiske Kommission har nu godkendt Dupixent (dupilumab) til behandling af børn fra seks-11 år med svær atopisk dermatitis (børneeksem).

Sanofi og Regenerons biologiske præparat Dupixent virker med det aktive stof dupilumab målrettet på den underliggende type 2-inflammation, der er blandt hovedårsagerne til atopisk dermatitis. Den europæiske godkendelse bygger hovedsageligt på data fra fase III resultater i forhold til effektivitet og sikkerhed hos børn fra seks-11 år med svær atopisk dermatitis, der blev behandlet med Dupixent kombineret med topikale kortikosteroider(TCS) eller TCS alene.

Resultaterne viser, at Dupixent (dupilumab) administreret hver fjerde uge gav gennemsnitligt 82 procent forbedring i sygdommens omfang og alvorlighed. Sammenlignet var forbedringen 49 procent med snydestof/placebo. Når Dupixent blev givet hver anden uge, var forbedringen gennemsnitligt 80 procent i Dupixentgruppen sammenlignet med 48 procent for placebogruppen.

Ud over resultater i forhold til omfang og sværhedsgrad opnåede 33 procent og 39 procent i dupilumab-gruppen desuden hud uden eller næsten uden udslæt ved administration af dupilumab henholdsvis hver fjerde og hver anden uge. Til sammenligning var de samme andele med placebo 11 procent og 10 procent.

Dupixent viste også effekt i forhold til kløe med en reduktion på 51 procent og 61 procent, administreret hver fjerde helholdvis hver anden uge. Til sammenligning var de samme andele med placebo 12 procent og 13 procent.

Emner: atopisk eksem

Del artiklen med dine venner