Sundhedsminister Ellen Trane Nørby sætter nu et eftersyn af tilbuddene til patienter med lavt stofskifte i gang.

Sundhedsminister vil undersøge tilbud til patienter med lavt stofskifte

Mange patienter med lavt stofskifte oplever, at lægerne er tilbageholdende med at udskrive lægemidler indeholdende stofskiftehormonet thyroid på grund af manglende viden om eventuelle bivirkninger på længere sigt.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby sætter nu et eftersyn af tilbuddene til denne patientgruppe i gang for at få belyst problemer og behandlingsmuligheder på området. Det skriver Sundhedsministeriet.

”Henvendelser fra patienter, som ikke føler sig godt nok behandlet i vores fælles sundhedsvæsen, skal tages alvorligt. En række stofskiftepatienter har gjort mig opmærksom på, at de ikke får den medicin, de har behov for, på grund af manglende viden. Derfor har jeg sat et eftersyn af de nuværende tilbud til stofskiftepatienter i gang, så vi kan få undersøgt, om der skal sættes anderledes ind på det her område”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby til Sundhedsministeriets hjemmeside.

Eftersynet vil bestå i en indsamling af aktuel viden om forskellige behandlinger af lavt stofskifte fra ind- og udland i dialog med patientforeninger og eksterne eksperter på området

En række patientforeninger vil også blive inviteret til møde i Sundheds- og Ældreministeriet med bl.a. Sundhedsstyrelsen, Lægemiddelstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed.

På baggrund af den viden og erfaringer, som opsamles på møderne, samt fagligt materiale indsamlet af styrelserne, vil ministeriet udarbejde en samlet vurdering af, om der er behov for en styrket indsats.Fakta om lavt stofskifte

  • Lavt stofskifte, også kaldet hypothyreose, er mangel på stofskiftehormoner, som produceres af skjoldbruskkirtlen.
  • Det kan skyldes, at man har fået fjernet skjoldbruskkirtlen, men i over 90 procent af tilfældene skyldes det den autoimmune sygdom, Hashimotos Thyreoiditis, som nedbryder skjoldbruskkirtlen.
  • Symptomer på lavt stofskifte er eksempelvis ekstrem træthed, koncentrationsbesvær, depression og vægtøgning.

Emner: stofskifte Ellen Trane Nørby thyroid

Del artiklen med dine venner