Rettigheder. Viden. Inspiration

Tabletter til dårligt kontrollerede type 2-diabetikere på vej

Det revolutionerende middel ser dermed ud til at blive godkendt som den første og eneste tabletbehandling til voksne, der har behov for en bedre glykæmiske kontrol.

Novo Nordisk forventer, at Rybelsus bliver godkendt af Europa-Kommissionen i begyndelsen af ​​andet kvartal i 2020.

”Vi er meget begejstrede for den positive anbefaling af Rybelsus, da det er den første og eneste GLP-1 i en tablet, og vi mener, at det har potentiale til at sætte en ny standard til behandling af type 2-diabetes i EU," siger Novos koncerndirektør for forskning og udvikling Mads Krogsgaard Thomsen.

"En høj andel af mennesker med type 2-diabetes opnår ikke målet for blodsukkerniveauet, hvilket understreger behovet for nye og mere effektive løsninger for bedre at håndtere deres sygdom."

CHMP anbefaler, at Rybelsus angives som monoterapi, når metformin betragtes som uegnet samt i kombination med andre lægemidler til behandling af type 2-diabetes. Der henvises også til resultater fra kliniske forsøg med hensyn til kombination med andre diabetesmidler, effekter på glykæmisk kontrol, hjerte-kar-hændelser og de undersøgte populationer.

Rybelsus (oral semaglutid) er en analog af det naturligt forekommende hormon GLP-1, og det er verdens første og eneste GLP-1 i en tablet. Rybelsus er godkendt i USA, og det er indikeret som et supplement til diæt og motion for at forbedre den glykæmiske kontrol hos voksne med type 2-diabetes. Det administreres en gang dagligt og er godkendt til brug i to terapeutiske doser, syv mg og 14 mg i USA.

type 2 diabetes

Del artiklen med dine venner