Rettigheder. Viden. Inspiration


Anne Brandt synes, at det nu er blevet det rigtigte tidspunkt at træde af på.

Direktør for Lungeforeningen stopper

Anne Brandt stopper som administrerende direktør i Lungeforeningen og Børnelungefonden. Hun har været direktør for Lungeforeningen i 13 år og direktør for Børnelungefonden i 9 år.

"Det er helt udramatisk. Jeg er 59 og synes, at der skal nye kræfter til, og jeg skal også selv noget andet nu. Det har været 13 hårde år med op til 60-80 ugentlige arbejdstimer, men jeg har elsket hvert minut. Vi er nået langt, men der er lang, lang vej endnu," siger Anne Brandt, der endnu ikke er klar til at fortælle, hvad hun nu skal.

"Jeg skal lige have tid til selv at at trække vejret nu. Jeg har tænkt længe over, at jeg skulle stoppe, men har været loyal over for den vigtige lungesag. Det har været og er så uretfærdigt, at prioriteringen af lungeområdet har været fodslæbende i forhold til andre områder," siger hun. 

Anne Brandt synes, at det nu er blevet det rigtigte tidspunkt at træde af på, fordi der netop er blevet godkendt strategi og et udviklingsprogram frem mod 2025.

"Det er derfor et godt tidspunkt for mig at give stafetten videre og overlade direktøropgaven til nye kræfter. Jeg er både stolt og meget glad for at have været en del af Lungesagen og for at have givet mit bidrag til at løfte en så vigtig sag frem i lyset. Potentialet og behovet for Lungesagen er kæmpestort, og jeg glæder mig til at se nye kræfter bære arbejdet videre", siger hun.

Lungesagen berører i dag 700.000 mennesker, heraf er over 100.000 børn og unge, der lider af alt fra meget kritisk lungesygdom til astma. I forhold til børnene, tog Lungeforeningen i 2014 initiativ til Børnelungefonden, og i samarbejde med Team Rynkeby Fonden og deres frivillige er der blevet indsamlet tæt på 40 millioner kroner til især at sætte forskning om børns lungesygdomme i gang.

"Vi har i årene med Anne som direktør både fået fokuseret Lungeforeningen, men også udviklet Lungesagen til både at blive set og få langt større politisk opmærksomhed. Og mest af alt, har vi oplevet, at langt flere støtter vores arbejde, så 24.000 medlemmer i dag nyder godt af vores mange tilbud," siger foreningens mangeårige bestyrelsesformand Torben Mogensen, der understreger, at bestyrelsen altid har værdsat samarbejdet med Anne Brandt og nydt godt af hendes visioner.

"Lungeforeningens medlemmer, de utroligt mange nære samarbejdspartnere og vi som organisation kommer til at savne Anne for hendes smittende energi, men har fuld forståelse for, at hun nu gerne vil videre", siger Torben Mogensen.

Processen omkring ansættelsen af en ny direktør er i gang. Indtil den næste direktør er fundet har Jeppe Krag, chefanalytiker og del af Lungeforeningens ledelse, sagt ja til at blive konstitueret direktør for Lungeforeningen.

Del artiklen med dine venner