Rettigheder. Viden. Inspiration


”Forhåbningen er, at der er et let tilgængeligt sted for fædre at gå til, hvis de har det skidt omkring graviditet, fødsel og det første år af barnets liv,” siger Svend Aage Madsen.

Ny hjemmeside for mænd med fødselsdepressioner

Forum for Mænds Sundhed med forskningsleder Svend Aage Madsen i spidsen har lanceret en ny hjemmeside, hvor fædre og deres familier nemt kan søge støtte og vejledning til håndtere mændenes fødselsdepressioner.

”Forhåbningen er, at der er et let tilgængeligt sted for fædre at gå til, hvis de har det skidt omkring graviditet, fødsel og det første år af barnets liv,” skriver Svend Aage Madsen i en e-mail. Han er phd. i psykologi og forskningsleder på Rigshospitalet.

Mellem otte og ti procent af nybagte fædre oplever at få en fødselsdepression. Det betyder, at der sandsynligvis er lige mange mænd og kvinder, som rammes af sygdommen. Hvor der længe har været megen information og hjælp målrettet kvinder, har der manglet god og struktureret information til mænd. Med den nye hjemmeside sundmand-foedselsdepression.dk er informationerne direkte henvendt til fædrene, hvor der blandt andet er fortællinger fra mænd med fødselsdepressioner.

Mødrehjælpen og Netdoktor.dk har også informationstilbud til mænd med fødselsdepressioner, alligevel mener han, at den nye hjemmeside har været vigtig at lancere. 

”Uden at forklejne de andres indsats, mener jeg, at vi har fået lavet en både lettilgængelig, godt kommunikerende og faglig velfunderet hjemmeside. Og så er det i øvrigt altid godt med flere veje til hjælp,” skriver han. 

Som en del af projektet bliver der også produceret go-card med QR-kode til hjemmesiden, som jordemødre og sundhedsplejersker kan dele ud, hvis de eksempelvis møder fædre, hvor der er mistanke om en fødselsdepression. 

”Vi vil gerne have noget at henvise fædrene direkte til, uden at der er noget med mødre eller anden sygdom og reklamer for dit og dat,” forklarer Svend Aage Madsen. 

Hjemmesiden sundmand-foedselsdepression.dk er lavet i samarbejde med sundhedsplejersker og andre sundhedsfaglige fra hele landet og bygger især på forskning fra Rigshospitalets Fædreforskningsprogram, som Svend Aage Madsen har været leder af siden 1998.

fødselsdepression

Del artiklen med dine venner