Propatienter skaber debat om sygdom og behandlinger

Propatienter er et site, der er til for patienter og pårørende. Redaktionen har fokus på dine rettigheder og behov som patient og pårørende, og formålet er at give alle danske patienter en bedre behandling i sundhedsvæsenet.

Hver tredje af os har en eller flere kroniske sygdomme. Tallet er stigende blandt andet pga. bedre levevilkår og muligheder for behandling af sygdomme, som tidligere var livstruende.

I dag vil de fleste af os gerne overskue, kontrollere og håndtere vores sygdomsforløb, så det bliver uden komplikationer. Det betyder, at hver enkelt af os ønsker at skaffe oplysning om diagnosen, behandlingsmuligheder, kende til ny forskning og vide, hvilken medicin der er til rådighed på markedet.

Den lægefaglige viden er under konstant udvikling og forandring, og det kan være svært for den enkelte at følge med. Der sker meget ny forskning indenfor sygdomme og medicin, som kan være vanskelig at tolke og forstå. Og ofte går der lang tid, inden oplysningerne når ud til dig, så du måske slet ikke er klar over, at der findes anden og bedre medicin på markedet.

Det er kun via viden, at vi eller vores pårørende kan stille spørgsmål og kræve svar på den behandling, vi bliver tilbudt. Og det er kun via viden om vores rettigheder, at vi kan kræve at blive behandlet til tiden og få den hjælp, vi har brug for.

Propatienter er en del af Medicinske Tidsskrifter, og vores ambition er, at patienter og pårørende skal have adgang til samme informationer om sundhedssystemet og nye behandlinger, som fagpersoner har.

Vi vil kæmpe for, at du kender dine rettigheder og får den nyeste viden, så du bliver endnu bedre rustet til at håndtere din sygdom.

Del artiklen med dine venner