Kræftpatienters læger er stressede og udbrændte

Hvis man er så uheldig at være patient på et dansk hospital, er der stor risiko for at ens læge lider af stress og frustrationer over sin arbejdssituation.

At skulle give patienter alvorlige beskeder om deres sygdom er en af de belastende sider af arbejdet.

En ny undersøgelse foretaget blandt danske kræftlæger viser, at de er meget mere stressede end andre på det danske arbejdsmarked.

Formanden for Foreningen af Yngre Onkologer er bekymret over tendensen, som har stået på i årevis.

Undersøgelsen er en opfølgning på en lignende undersøgelse fra 2009 og er udarbejdet af Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO) og Foreningen af Yngre Onkologer (FYO).

Det overordnede budskab i undersøgelsen er, at danske kræftlæger langt oftere føler sig stressede, irritable, følelsesmæssigt udmattede og udkørte end den gennemsnitlige danske lønmodtager. Det fortæller en af hovedkræfterne bag undersøgelsen, formand for Foreningen af Yngre Onkologer Laurids Østergaard Poulsen, som er ph.d.-studerende ved Klinisk Forskningsenhed, Aalborg Universitetshospital.

Det er ikke mindst kravene om dokumentation, der går ud over arbejdsmiljøet. Og især går de utilfredsstillende forhold på arbejdet ud over lægernes familieliv. De arbejder mere end 37 timer om ugen, og de er desuden belastede af, at de f.eks. skal give deres patienter svære beskeder om liv og død.

Emner: kræftlæger stress

Del artiklen med dine venner

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift

 

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift