Rettigheder. Viden. Inspiration


Få hjælp til dit alkoholproblem

For tredje år i træk kører Respektkampagnen, som skal oplyse om, at alle har ret til at få gratis alkoholrådgivning og behandling.

Danskerne har et højt alkoholforbrug. Faktisk drikker 8,5 procent borgere over 15 år over højrisikogrænsen, 640.000 har et skadeligt forbrug og 147.000 er afhængige af alkohol. Det store alkoholforbrug koster dyrt for samfundet og har en stor indflydelse på folkesundheden i Danmark. Det skyldes følgesygdomme som fx alvorlig leverlidelse, visse typer af kræft samt ulykker og de sociale konsekvenser af overforbruget.

Kommunerne har et væsentligt ansvar på alkoholområdet, og alle har ret til gratis alkoholrådgivning og behandling gennem kommunen. Desværre er der mange, der ikke ved det, og der går ca. 11 år, før folk søger hjælp. Det har store konsekvenser for familie- og arbejdslivet, helbredet og samfundsøkonomien.

Alkohol & Samfund og TrygFonden ønsker at motivere flere til at søge hjælp til alkoholproblemer og afvikler derfor for tredje år i træk Respektkampagnen. Kampagnen sætter fokus på anerkendelsen, der venter på den anden side af alkoholproblemet.

I år er kampagnen vinklet på medarbejdere, der gør noget ved deres alkoholproblemer. Medarbejdere har større succes med alkoholbehandlingen, når arbejdspladsen bakker op. Og det betaler sig for arbejdspladserne at involvere sig. Medarbejdere med alkoholproblemer koster nemlig 370.000 ekstra sygefraværsdage om året og et produktionstab på 7,7 mia. kr.

 

Respektkampagnen kører nationalt på tv, online og på Facebook 

Kommuner og arbejdspladser arrangerer respektevents på arbejdspladser. Arbejdspladser kan hente inspiration til, hvordan de hjælper medarbejdere med alkoholproblemer her 

Kampagneperioden er 24. januar-6. marts.
Har du eller en du kender brug for hjælp til et alkoholproblem, kan du finde mere information og hjælp på hope.dk  

alkoholbehandling, Respektkampagnen, alkoholrådgivning

Del artiklen med dine venner