Julie Rubow og Bjørn Jacobsen fra dokumentaren ’En stille forsvinden’. - Foto: DR

Demens-ramte Bjørns kone: Jeg er i et stort dilemma

"Jeg føler, at det er nødvendigt at se fremad, tænke udover Bjørns og vores liv sammen. Det er smertefuldt, men nødvendigt, og det er en vanskelig erkendelse, som har taget mig år at komme til."

Sådan skriver Julie Rubow i sit nyeste blogindlæg her på Propatienter.  

TV-seerne kender Julie Rubow og Bjørn Jacobsen fra dokumentaren ’En stille forsvinden’, som blev vist for godt et år siden, og hvor de fortæller om Bjørns tiltagende Alzheimers sygdom. I en alder af 48 år blev den succesfulde leder fra bankverdenen ramt af demens-sygdommen, og det har haft voldsomme konsekvenser for både ham selv, Julie Rubow og deres tre drenge. 

I sit nye blogindlæg fortæller hun om sit store dilemma i forhold til Bjørn og sig selv. Om at hun efterhånden bliver nødt til at lade være med at inddrage Bjørn i alt, hun gør.

"Ved indgangen til 2018 har jeg følt, at jeg var klar til at kaste mig ud i nye projekter. Jeg føler, at det er nødvendigt at se fremad, tænke udover Bjørns og vores liv sammen. Det er smertefuldt, men nødvendigt, og det er en vanskelig erkendelse, som har taget mig år at komme til. Hvad skal jeg leve af, når Bjørn ikke er her mere? Hvordan skal mit liv se ud, når Bjørn bliver mere og mere pasningskrævende? Jeg har måttet erkende, at hvis jeg ikke begynder at fokusere på mit liv med og uden Bjørn, så får demensen ikke kun bugt med Bjørn, men også med mig," skriver hun.

Men ikke at involvere ham er at give slip på ham. Sådan føler hun det.

"Det er som at stå og holde sin elskede i håndgreb udover en afgrund. Så længe jeg kan holde ham fast, er der håb om et liv sammen. Men når jeg begynder at give efter, og jeg kan mærke, at han glider ud af hånden på mig, og jeg må give slip, er alt håb ude. For jeg er hans eneste livline," skriver Julie Rubow.

Læs blogindlægget her  

 

Emner: Alzheimers sygdom Julie Rubow Bjørn Jacobsen

Del artiklen med dine venner