Rettigheder. Viden. Inspiration


Tre danskere tilbyder genoptræning under sydens sol

Knæ- og hofteopererede seniorer, som har brug for professionel genoptræning, og seniorer, som bare har brug for rekreations- og afslapningsophold, får nye muligheder, når Tryghedsrejser åbner ”Det Danske Hus” i Puerto Banus på den spanske Solkyst i februar 2023.

Rejsebureauet vil lave rejser fra 14 dage til 6 måneder for ældre med funktionsnedsættelse.

Bag projektet står Dorte Olsen-Kludt og Søren Larsen, henholdsvis adm. direktør og vicedirektør på GuldBoSund Friplejehjem og Rehabilitering ved Nykøbing Falster og journalist Arne Møller, der har boet i Spanien i fem år, og som i corona-epidemiens start rapporterede til Sundhedspolitisk Tidsskrift om corona-situationen i Spanien.

”Det Danske Hus” er blevet en realitet i samarbejde med Orpea, der er driver private ældrecentre med speciale i rehabilitering i mere end 20 lande.

”Vi har lejet 18 lejligheder i Puerto Banus i Sydspanien. Foruden rekreations- og afslapningsophold tilbyder vi genoptræning efter en knæ- eller hofteoperation, så enkelte igen kan klare sig selv i eget hjem, lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten. Vi har dygtige fysioterapeuter og dansk sundhedspersonale, som står klar til at modtage og hjælpe vores gæster”, fortæller Dorte Olsen-Kludt, der er formand for bestyrelsen i Tryghedsrejser.

Hun bliver suppleret af næstformand Søren Larsen, der fortæller, at et rekreationsophold bliver tilrettelagt individuelt og i forhold til den enkeltes behov, udfordringer og kræfter.

Ideen til Tryghedsrejser og ”Det Danske Hus” kommer fra Arne Møller, der sammen med sin hustru har boet fem år i Spanien:

”Puerto Banus er indbegrebet af afslapning i et lækkert klima med mere end 320 solskinsdage om året. Med kombinationen af sol og varme, skønne omgivelser med Middelhavet lige uden for døren, kan vi give vores gæster et skud livskvalitet og masser af vitaminer,” fortæller Arne Møller, der får ansvaret for ”Det Danske Hus” i Puerto Banus.

Hver gæst får egen lejlighed med soveværelse, stue, køkken, bad og toilet samt privat terrasse.

 

De 18 lejligheder befinder sig i dette område.

 

genoptræning

Del artiklen med dine venner