Nu er der 10 tilfælde af abekopper i Danmark

Der er bekræftet yderligere tre tilfælde af abekopper i Danmark. Det ene tilfælde er en person fra udlandet og tæller derfor ikke med i den danske opgørelse.

Det får tallet op på i alt 10 bekræftede, danske tilfælde. 

I alle tilfælde er der kendt smittekilde. I et af tilfældene er smitten formodentlig sket i Danmark, mens de to andre tilfælde formodes at være smittet i udlandet. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager smitteopsporing af nære kontakter.

"Der er fortsat ingen samfundsmitte med abekopper i Danmark. Men vi har naturligvis en stor opgave i at inddæmme og opspore smitten i hvert tilfælde," siger sundhedsminister Magnus Heunicke (Soc).

Ingen eller meget få personer i Danmark kan forventes at være naturligt immune mod abekopper. Imidlertid forventes en vis beskyttelse blandt dem, som tidligere er vaccineret mod kopper.

Før 1977 blev børn vaccineret mod kopper i Danmark, og selv om beskyttelsen mod kopper aftager med tiden efter vaccination, forventes koppevaccinerede personer fortsat at være beskyttede mod alvorlig sygdom.

Danmark har modtaget de første 200 vacciner mod kopper, og Sundhedsstyrelsen har opdateret deres retningslinjer med anbefalinger om vaccinationer til helt nære kontakter. Sundhedsmyndighederne har i slutningen af uge 24 givet vacciner mod abekopper til foreløbig otte personer.

 

 

Emner: abekopper

Del artiklen med dine venner