Studie bekræfter: Sclerosemiddel kan gives med seks ugers interval

Sclerosemidlet Tysabri kan gives med seks ugers intervalDet konkluderer forskeree bag forskningsstudiet fase III-studie NOVA.

Studiet bekræfter resultaterne fra et kohortestudie, der blev publiceret i Journal of Neurological Science sidste år.  

I det nye studie blev 499 patienter med attakvis multipel sclerose (MS), som var fri for attakker i året forud for studiet og uden T2-læsione, itilfældigt del i to grupper - en gruppe fik dosering hver fjerde og den anden hver  sjette uge.

Omkring 80 procent af patienterne i hver gruppe gennemførte studiet, og forekomsten af nye T2-læsioner eller ny vækst i eksisterende T2-læsioner var efter 72 ugers behandling lav i begge grupper.  

 

Der sås en forskel i forekomsten af læsioner mellem grupperne, men den var ifølge forskerne særligt drevet af to patienter med en meget høj forekomst af læsioner (>25 læsioner). Blandt de resterende patienter var forekomsten mere ens, og ingen havde mere end to læsioner. 

Attakker forekom hos hhv. 2,1 procent og 2,8 procent  og bekræftet sygdomsforværring hos otte procent og ti procent af patienterne i de to grupper.

Sikkerhedsdata i de to grupper var ligeledes sammenlignelige. 

Ifølge forskerne tyder studiets resultater på trods af små forskelle på, at patienter, som er stabile i behandling med Tysabri efter standarddoseringen, vil kunne skifte til seks ugers intervaller uden at miste meningsfuld behandlingseffekt.

Del artiklen med dine venner