Milepæl: To regioner når Sundhedsstyrelsens vaccinemål

Først havde Sundhedsstyrelsen det erklærede mål, at 90 procent af alle inviterede skulle være blevet vaccineret 1. oktober. Det blev ikke nået. Siden er målet ændret til, at 90 procent af alle inviterede skal være blevet vaccineret 1. december. Det mål har Region Nordjylland og Region Midtjylland nu nået.

90 procent af alle nord- og midtjyder over 12 år er nu enten i gang med at blive vaccineret eller har færdiggjort vaccination mod coronavirus. Dermed er de to regioner helt i front, når det kommer til vaccinationsdækning. På landsplan er det 88,49 procent, som har sagt ja til invitationen. Andelen var læge på lidt over 85 procent, men siden smittetallet er steget den seneste tid, har flere og flere sagt ja til første stik. Seneste 24 timer er det f.eks. 2.255, der har sagt ja til først stik.

Antallet af bookinger til vaccinationer steget markant i Region Nordjylland i den seneste tid, samtidig med at der er sendt rigtig mange invitationer til revaccination ud. Den høje aktivitet har medført et øget pres på vaccinationscentrene, og derfor vil der løbende blive justeret på åbningsdage og åbningstider flere steder.

"Vi vil gerne vaccinere endnu flere her ved indgangen til nogle måneder, hvor vi forventer, at smittetallene stiger. Men tallet vidner trods alt om, at nordjyderne i høj grad følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vaccinerne er vores bedste våben mod coronavirus, og en høj tilslutning er vigtigt for den kommende tid," siger chefkonsulent i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Anders Cinicola. 

Der er aktuelt et stort pres på vaccinationscentrene, hvorfor der aktuelt i Region Nordjylland kan være omkring to ugers ventetid på at få et stik. Der er ved at blive ansat og oplært mere personale i Region Nordjylland, hvorfor ventetiden snart bliver nedbragt. 

Også i Region Midtjylland er der pres på, og i den kommende tid flytter nogle af vaccinationscentrene derfor til større lokaler.

"De seneste uger har vi udvidet åbningstiderne, så der også er åbnet sen eftermiddag eller aften og flere steder også i weekender. Samlet kan vi i december vaccinere 50-60.000 borgere hver uge," siger regionsformand Anders Kühnau.

Den seneste tid har der være udfordringer i regionen med at komme igennem til den hotline, som hjælper borgere uden NemID med at booke tid til vaccination. Derfor bliver der i øjeblikket ansat mere personale. I løbet af den seneste uge blev der ansat syv medarbejdere, som nu er under oplæring og snart i funktion.

I Region Midtjylland fejres milepælen med 90 procent vaccinerede med kaffe og kage til ansatte ved vaccinestederne i morgen, tirsdag.

"Målet kunne ikke være nået uden en kæmpe insats fra vaccinestederne. Deres medarbejdere har knoklet for at sikre alle inviterede borgere let adgang til vaccination. Derfor fejrer vi, at målet er nået med kaffe og kage til dem alle," siger regionsformand Anders Kühnau.  

Emner: corona coronavaccine

Del artiklen med dine venner