Ny vaccinationskalender skrider igen - droppet vaccine skal genovervejes

De sidste danskere kan nu først forvente at blive vaccineret i efteråret. Regeringen har bedt Sundhedsstyrelsen om at genoverveje beslutningen om at fjerne vaccinen fra Johnson & Johnson fra massevaccinationsprogrammet.

Vaccinationskalenderen skrider yderligere to uger, da godkendelsen af CureVac-vaccinen trækker ud, og der kommer færre vacciner fra Moderna. Der ventes nu 1,1 millioner færre doser fra til landet i juni og juli end hidtil formodet. I den seneste kalender ventedes omkring 4,2 millioner doser i de to måneder.

Det betyder, at de sidste danskere i målgrupperne først kan forvente at være færdigvaccineret et stykke inde i september. Indtil nu har planen været, at det skulle have været sidst i august.

Ifølge TV 2´s oplysninger har regeringen desuden bedt Sundhedsstyrelsen om at revurdere beslutningen om at tage vaccinen fra Johnson & Johnson ud af massevaccinationsprogrammet. Da beslutningen om at droppe vaccinen i det danske massevaccinationsprogram blev taget, var det amerikanske data og en antagelse om underrapportering af bivirkninger her, der lå til grund. Siden er mange andre lande kommet til med data, og derfor kan der være mere retvisende data.

Sundhedsstyrelsen vil over for Jyllands-Posten ikke kommentere nyheden om udskydelsen, men oplyser, at der tirsdag kommer en opdatering af vaccinationskalenderen. Vaccinationskalenderen har rykket sig ni gange med i alt 11 uger.

 

Emner: corona coronavaccine

Del artiklen med dine venner