"Jeg er meget bekymret for den situation, der er i Aarhus lige nu," siger enhedschef Charlotte Hjort.

34 nye smittede i Aarhus siden i går - "Jeg er meget bekymret"

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser på et pressemøde i Aarhus, at der indtil nu er registreret 34 nye tilfælde med coronasmitte i Aarhus siden onsdag. 

"Jeg er meget bekymret for den situation, der er i Aarhus lige nu," siger enhedschef Charlotte Hjort fra Styrelsen for Patientsikkerhed på pressemødet, som er arrageret af Aarhus Kommune, politiet, Region Midtjylland og Styrelsen for Patientsikkerhed.

"En stor appel til alle: Tænk jer rigtig godt om," siger hun.

"34 er rigtig mange i forhold til det, vi har haft hidtil. Smittetrykket er stigende i Aarhus, som lyser klart op på corona-landkortet," siger hun.

I forhold til, at en stor del af de smittede har somalisk baggrund, fortæller hun, at myndighederne hidtil ikke har kunnet forklare det med en bestemt begivenhed. 

"Smitten i Aarhus er opstået mange steder. Der har blandt andet været en stor begravelse, der har været et guldbryllup og en barnedåb. Der er også flere sosu'er, som er smittet," siger hun. Smitten er også lokaliseret geografisk over hele byen, også i bl.a. Risskov, Højbjerg og Tilst.

Borgmester Jacob Bundsgaard kunne på pressemødet fortælle, at der er flere ansatte i kommunen, som er smittet med corona, både de buschauffører, der tidligere er meldt ud, men også nye smittede i ældreplejen.

"Situationen er alvorlig. Vi genindfører de rutiner, vi har haft før genåbningen med drejebøger i alle vores institutionstilbud, og vi har indledt et tæt samarbejde med foreninger og organisationer for at hjælpe hinanden med kommunikation til de grupper, der er særligt udsat. Virussen kender ingen grænser eller etnicitet. Derfor er det noget, alle skal være opmærksom på," sagde Jacob Bundsgaard, der opfordrede alle til at bruge munding i offentlig transport.

Indfører hotspots

Også politiet gav udtryk for bekymring over de mange smittede og frygtede, at det gode vejr vil få århusianerne til at klumpe sig for meget sammen i de kommende dage.

Klaus Arboe, chefpolitiinspektør ved Aarhus, oplyser, at der fra klokken 14 torsdag vil blive indført hotspotsområder i Aarhus, nemlig Den permanente og Bellevue i Risskov og Den Spanske Trappe i det centrale Aarhus.

At politiet indfører hotspots betyder, at de kan indføre et opholdsforbud, hvis folk ikke holder afstand.

Plejehjemsansatte skal selv pode

Cheflæge Claus Thomsen fra Aarhus Universitetshospital fortalte, at hospitalet planlægger at indføre besøgsrestriktioner igen. 

På plejehjemsområdet skal alle ansatte testes, og samtidig skal der igen arrangeres udendørs besøg på plejehjemmene.

Claus Thomsen fortalte, at mange kommunalt ansatte lige nu uddannes i at pode, så de selv kan teste for corona på plejehjemmene.

Chauffører sendt i selvisolation

Blandt de smittede i Aarhus er fire chauffører på Station Vest i Aarhus, og det har fået embedslægen til at sende 25 chauffører i isolation.

Det oplyser Midttrafik på Facebook.

Cirka 43 chauffører bliver kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi de har været i kontakt med den chauffør, der blev konstateret smittet senest, nemlig onsdag formiddag. Alt afhængig af kontakten, bliver nogle chauffører sendt hjem i selvisolation og til test, mens andre kan fortsætte deres arbejde.

»Der arbejdes på at få afdækket, om smitteopsporingen får konsekvenser for driften torsdag«, skriver Midttrafik i opslaget fra onsdag aften klokken 22.15.

Det seneste døgn er der registreret 42 nye coronatilfælde i Aarhus. Det er mere end en tredjedel af døgnets 112 nye tilfælde i landet.

 

En mobil testenhed vil de næste to uger køre rundt i boligområder, der er hårdt ramt, og testenheden vil torsdag og fredag køre til Gellerup.

Emner: corona

Del artiklen med dine venner