I forgrunden ses Svend Givskov, som har været med til at teste Hjerterummet. Til venstre ses Meinhardt Poulsen og Preben Givskov fra Hjerterum.

Oplevede adskiltheden på egen krop - og opfandt besøgsvogn

En far, der døde under coronakrisen, og en mor i hjemmeplejen, som oplever de gamles smerte ved ikke at måtte se familien. Det er baggrunden for, at Danmarks første speciallavede besøgspavillon er sat i produktion. 

Meinhardt Poulsen og Preben Givskov fra Sønderborg har gennem mange år indrettet butikker og hoteller. Men med et slag slog coronakrisen benene væk under deres vante forretning, og i stedet udtænke de, hvordan syge og svage kan se familierne uden at blive udsat for smitte.

Samme med makkeren investoren Dennis Rosengren Skjøth havde de konsekvenserne af corona tæt inde på livet. Dennis Rosengren Skjøth blev adskilt fra sin far, da han døde i starten af coronakrisen, og Meinhardt Poulsens mor i hjemmeplejen kunne fortælle om modløse ældre, der ikke måtte se familien.

Resultatet af mange tanker, beregninger og konstruktioner er så vidt vides den første specialdesignede besøgspavillon, der er sat i serieproduktion og henvender sig til ældre og personer i risikogrupper, som ikke tåler at blive smittet med corona eller andre sygdomme. Besøgspavillonen er en transportabel besøgsvogn, der hurtigt kan placeres og installeres ved plejehjem, bosteder, hospitaler og på hospice.

De første besøgspavilloner er solgt til landets kommuner.

Pavillonen, som hedder Hjerterum, har to separate indgange, hvor den pårørende går ind ad den ene indgang og den, der skal skånes for smittefare, kommer ind ad den anden. På den måde er der ingen fysisk kontakt, men det er muligt at se og høre hinanden i besøgsboksen.

Besøgsrummet er adskilt med glasvæg. Der er installeret højtalere, så det er nemt at føre en samtale i pavillonen, og en teleslynge kan tilsluttes til svagt hørende.

Meinhardt Poulsen og Preben Givskov bruger alle vågne timer på at turnere landet rundt for at lade plejehjem, bosteder og hospitaler afprøve besøgspavillonen. De oplever, at mange lægger håndflade mod håndflade på glasset.

Emner: corona

Del artiklen med dine venner