"Det er folk, der slår plat på den situation, vi befinder os i," siger Thomas Senderovitz.

Lægemiddelstyrelsen advarer: Ulovlige forhandlere udnytter folks coronafrygt

Uautoriserede forhandlere sælger ulovligt medicin og selvtests på nettet ved at udnytte frygt og bekymringer under den igangværende COVID-19-pandemi. ”Særdeles usympatisk og til fare for folks liv og helbred,” lyder det fra Lægemiddelstyrelsens direktør.

Flere steder i udlandet og et par steder herhjemme er der poppet netsider op, hvor medicin som f.eks. klorokin eller COVID-selvtests sælges, der påstås at kunne behandle COVID-19 eller give svar på, om man har sygdommen. Hjemmesiderne er drevet af ulovlige forhandlere.

Lægemiddelstyrelsen har fokus på området og overvåger løbende nettet for at modvirke ulovlig handel med medicin og medicinsk udstyr.

Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz, advarer mod de ulovlige netsider.

"Det er folk, der slår plat på den situation, vi befinder os i. De udnytter folks frygt og bekymringer, og et er særdeles usympatisk. Derfor holder vi et ekstra vågent øje, så borgerne ikke bliver snydt til fare for deres liv og helbred," siger Thomas Senderovitz.

COVID-19 er en ny sygdom, som der på nuværende tidspunkt ikke er udviklet en vaccine imod, og der er ikke dokumentation for, at allerede godkendt medicin til andre sygdomme har en effekt og er sikker at bruge mod COVID-19.

Hvis man har mistanke om, at en virksomhed, en person eller et apotek sælger forfalsket medicin, så kan man anmelde det til Lægemiddelstyrelsen via denne blanket:
https://secure.capevo.net/xform/frontend/irs.aspx?alias=16413&groupId=58&doctype=1&formid=16414

Del artiklen med dine venner