Line Tarpgaard.

Forsøg med antabus til uhelbredeligt syge kræftpatienter

28 patienter, som er uhelbredeligt syge af tarmkræft skal nu indgå i et forsøg på Odense Universitetshospital, Rigshospitalet og Herlev Hospital, hvor de får antabus som en del af deres behandling.

Patienterne er blevet resistente overfor kemoterapi, og tesen er, at det aktive stof i antabussen kan gøre, at kræftcellerne atter bliver følsomme for kemoterapi.

Det skriver fyens.dk

Anatabus har i mange år hjulpet alkoholikere med at komme ud af deres misbrug. Men nu kan antabus også ende med at blive introduceret som en del af kræftbehandlingen.

"Laboratoriestudier hos Kræftens Bekæmpelse har vist, at det aktive stof i Antabus er med til, at kræftcellerne igen bliver følsomme over for kemoterapi. Vi vil nu undersøge, i hvilket omfang stoffet i kombination med kemoterapi har effekt hos patienter med spredt tyk- og endetarmskræft. Vi håber, at det kan være med til at forandre fremtidens kræftbehandling," siger læge og forsøgsleder Line Tarpgaard fra OUH's kræftafdeling til fyens.dk.

Mens forsøget med tarmkræftpatienter udgår fra Odense, er Herlev Hospital primus motor på et andet forsøgsprojekt, hvor det er brystkræftpatienter, der skal behandles med både antabus og kemoterapi. I dette forsøg skal også OUH behandle nogle patienter.

Del artiklen med dine venner

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift

 

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift