Årets 10 mest læste artikler på Propatienter

Propatienters redaktion siger læserne tak for, at I læste med i 2019 og håber, at vi ses igen i det nye år. Her kan I læse, hvad I kastede jer mest over i 2019. 

Propatienters læsere elskede sidste år at læse om medicinsk cannabis, men interessen er falmet meget, og i år kom ikke en eneste artikel om emnet på årets top 10 over de mest læste artikler.

Den mest populære artikel i år var en artikel om 53-årige Lone Søgaard Ciesla, som siden februar 2017 haft en dødsdom hængende over hovedet. I gribende artikel fortalte hun om, hvordan det er at leve med en tidsfrist.

Vi ønsker alle læsere en rigtig god jul og godt nytår. Vi er tilbage igen 6. januar 2020.

 

Top 10

 

1. Lone på 53 år lever på lånt tid: "Jeg vil have en afskedsfest"

”Vi skal holde en afskedsfest. Jeg vil hellere have en fest, hvor jeg i levende live kan sige farvel til de mennesker, der har betydet noget for mig, end at de siger farvel til mig ved en kiste. Sådan en fest vil være noget af det største for mig," siger 53-årige Lone Søgaard Ciesla. I denne artikel fortæller hun om at være terminalpatient. 

Læs eller genlæs artiklen HER.

 

 

2. Livmoderhalskræft er en snigende sygdom - men der er ét udbredt symptom, du skal kende

Danmark har en kedelig nordisk rekord i antallet af tilfælde af livmoderhalskræft. Gynækolog Christine Felding har et tydeligt budskab til de danske kvinder. 

Læs eller genlæs artiklen HER.

 

3. Bakterieforsker: Raske bør holde sig fra probiotika og håndsprit

En af verdens førende forskere indenfor tarmbakterier, Oluf Borbye Pedersen, har skrevet en bog, som er fremragende  for de fleste, der ønsker at give sig i kast med at forstå vores tidligere ukendte livsledsagere, mikroberne, som angiveligt kan holde os raske, gøre os syge, slå os ihjel og bestemme vores humør og mentale balancer.

Læs eller genlæs artiklen HER.

 

 

4. Patient: ”Jeg var dødssyg i årevis på grund af B12-vitaminmangel”

Det tog lægerne mere end fem år at stille diagnosen ’perniciøs anæmi’ – lav blodprocent forårsaget af B12-vitaminmangel. Bettina Buhl havde utallige symptomer og var til sidst i sit forløb med egne ord ’dødssyg.’

Læs eller genlæs artiklen HER.

 

5. Ny behandling kan fjerne dine lændesmerter

Siden januar har Rygcenter Syddanmark i Middelfart med en ny behandling hjulpet patienter af med de kroniske rygsmerter, der har plaget dem i årevis.

Læs eller genlæs artiklen HER.

 

6. 26-årig tidligere butikschef erklæret uhelbredelig syg: Jeg blev så chokeret, at jeg besvimede på åben gade

Propatienter præsenterede i maj sin nye blogger, den 26-årige, tidligere butikschef Twana Wahid. Han fortæller her om at blive erklæret uhelbredelig syg af kræft. Hans beretning er også et skrækindjagede blik ind i en sundhedsverden, hvor lægerne åbenbart har svært ved at tro, at en ung og glad mand kan have kræft - gang på gang affejer de hans bekymringer med, at "det er ingenting", og at "det snart går væk".

Læs eller genlæs artiklen HER.

 

7. En fighter er død - kun 27 år gammel

Twana Wahid nåede kun at få skrevet nogle få blogs, før smerterne overmandede ham, og 9. november døde han, kun 27 år gammel. 

Læs eller genlæs artiklen HER.

 

8. Mange har B12-vitaminmangel uden at vide det

Ældre, diabetikere, unge misbrugere af lattergas, veganere og folk med autoimmune sygdomme er alle i fare for at udvikle B12-vitaminmangel. Men mistanken kan være vanskelig at få, fordi symptomerne ofte er vage og ukarakteristiske og blodprøven, som måler B12-niveauet er usikker. B12-mangel kan dog give alvorlige nerveskader, hvis ikke den opdages i tide.

Læs eller genlæs artiklen HER.

 

9. Arne Astrup: Spis æg med sund samvittighed

Trods enkeltstående befolkningsundersøgelsers resultater viser den samlede evidens, at æg er sunde, og at æggespisning ikke bidrager til hjertekarsygdom., skriver professor Arne Astrup i sin klumme.

Læs eller genlæs artiklen HER.

 

10. Julie, gift med Bjørn: Myndighederne må i højere grad advare lægerne mod antipsykotisk medicin til demente

Da den nu afdøde Bjørn Jacobsens Alzheimers Sygdom gik over i paranoia og psykose på grund af afmagt og frustration, ordinerede psykiaterne store doser antipsykotisk medicin. En medicinering som nær kostede ham livet, og som invaliderede ham alvorligt ifølge hans hustru, Julie Rubow fra TV-programmerne ”En stille Forsvinden”.

Læs eller genlæs artiklen HER.

 

 

 

Del artiklen med dine venner