Twana Wahid: "Hold hovedet op og vær positiv... lev livet, som var det din sidste dag.... og sidst men ikke mindst, værdsat de små ting omkring dig!"

En fighter er død - kun 27 år gammel

OPDATERET 10. NOVEMBER. Twana Wahid er død i alder af 27 år. Det skriver hans familie på Facebook. Han var blogger hos Propatienter og før sin sygdom butikschef, men var først og fremmest et kærligt familiemenneske, en positiv livsnyder og en indædt og inspirerende fighter i ordets dybeste og fineste betydning.

I maj 2017 fik han konstateret kræft i endetarmen, og to måneder senere fik han spredning. Han var igennem store operationer og strålebehandling, som ikke havde den ønskede effekt, og i foråret 2018 blev han erklæret uhelbredelig syg.

Men fighteren i Twana nægtede at give op. I begyndelsen kæmpede han mod lægernes dødsdom og tog til yderligere behandling i Tyskland og Kina - rejser, som han gav Propatienters læsere indblik i via sine blogs.

Men sygdommen var ubønhørlig, smerterne blev større og større, og for tre måneder siden fik han at vide af lægerne, at der nok ikke var lang tid igen. Kampen ændrede sig. Fighteren kæmpede for tid sammen med sin elskede familie og venner, som støttede.

27. august skrev han: "Kriger til døden!💪 Kæmper kæmper hver dag. Mit stærke våben er positiv energi. Familien og mine venner/veninder er guld værd ❤️🙏 elsker jer allesammen".

Familien og de nærmeste venner var der. Og den sidste tid var han omgivet af familien, der aldrig har svigtet.

Som Twana selv skrev på en af sine blogs: "Sygdommen har lært mig mange ting, bl.a. om, hvor kært vores liv er, at værdsætte de små ting, man har i dagligdagen, som man ellers ikke tænker over. Sygdommen har også lært mig, hvem mine rigtige venner er. Jeg havde en stor vennekreds inden sygdommen, men hen ad vejen fandt jeg ud af, at rigtige venner er en lille håndfuld - dem der har været der fra starten. I både gode og dårlige tider har de været ved min side. Sygdommen har også gjort, at der er blomstret nye venskaber op. Sygdommen har også vist mig, hvad familie betyder for én - nemlig alt."

Kærligheden og det positive fandt altid vej ud gennem Twanas ulidelige smerter. Som han skrev til Propatienters læsere: "Hold hovedet op og vær positiv... lev livet, som var det din sidste dag.... og sidst men ikke mindst, værdsat de små ting omkring dig!"

Tak for din kærlige opsang, Twana.

 

Twanas blogs kan læses ved at klikke HER 

 

Emner: sundhedspolitisk

Del artiklen med dine venner