27-årig uhelbredeligt syg tager til Kina for at blive behandlet

Man kan ikke undgå at blive berørt, når man læser den seneste blog fra den 27-årige, tidligere butikschef Twana Wahid, hvor han fortæller om sin rejse til Kina for at blive behandlet for den kræft, som de danske læger siger ikke kan behandles.

Twana Wahid blev syg i foråret 2017 og kom igennem et meget kompliceret forløb, hvor han bl.a. fik store operationer i leveren og endetarmen, som efterlod ham uden anus og med hele to stomier. Lige meget hjalp det på kræften. Selv om han kortvarigt blev erklæret kræftfri, kom kræften buldrende igen. Og i marts 2018 erklærede de danske læger ham uhelbredelig syg af kræft i endetarmen.

Men Twana var ung, stærk og utrolig livsglad. Han ville ikke acceptere lægernes dødsdom, og i en tidligere blog har han fortalt om, hvordan han tog til Dr. Vogel i Frankfurt i Tyskland. Her fik han syv behandlinger af noget, der hedder regional kemoterapi, hvor man stak en nål i lysken på ham. Nålen førte op til det præcise sted i halebenet, hvor tumoren var, og lægerne kunne følge med på scanneren. Når området var fundet, blev kemoen så sprøjtet ind, og der blev lukket for blodtilførelsen i det område, så tumoren ville få svært ved at få næring og dermed vokse.

"Allerede ved 1. behandling krympede min kræftknude ved halebenet, og det gjorde, at min livskvalitet blev meget bedre. Jeg fik færre smerter og måtte tage mindre smertestillende medicin, og for mig var det pengene værd. Min tumor var ca 3,8 cm første gang, jeg kom til Tyskland. Efter syv behandlinger kom den ned på ca 1 cm," fortalte han i sin blog.

I sin nye blog fortæller han så om sin tur til Fuda Cancer Hospital i Kina, hvor han får frysebehandlingen cryosurgery therapy og strålebehandlingen brachytherapy.

Det var på mange måder en meget hård tur for ham, fortæller han. Men på en scanning kunne han efterfølgende se, at behandlingen hjalp - tumoren ved halebenet krympede med 80 procent, og smerterne blev mindre.

Men hvad skete så med Twana Wahid siden turen til Kina?

 

Du kan læse hans blog HER - det er hård læsning.

Del artiklen med dine venner