Tjek din egen - eller din mors - journal på ny app

For første gang er det muligt for alle danskere at se prøvesvar, journalnotater og registrerede medicin-allergier fra alle landets hospitaler direkte i en app på mobiltelefonen. Det har hidtil alene været muligt i en browser på sundhed.dk.

Den nye app hedder MinSundhed, som Danske Regioner står bag. Med app'en er oplysninger på tværs af sundhedsvæsenet lige ved hånden. Hvis pårørende giver tilladelse, kan man også se deres sundhedsdata. App'en får løbende nye funktioner.

"Det skal være let at komme i kontakt med sundhedsvæsenet og finde oplysninger om behandling. MinSundhed app'en gør det nemt og sikkert," siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Findes oplysningerne ikke i app'en, viderestiller MinSundhed til rette sted, for eksempel til Min Læge, Medicinkort-app'en eller Patienthåndbogen. App'en kan hurtigt åbnes med fingeraftryk efter første NemID login.

Dansk Regioner vil videreudvikle appen, så den øger digital tilgængelighed, sammenhæng og overblik på tværs af sektorer.

"MinSundhed app'en giver danskerne én digital indgang til sundhedsvæsenet, så man nemt kan tjekke egne data og finde vej i systemet. Jeg opfordrer alle til at bidrage med gode idéer via Ønskeknappen, så vi kan videreudvikle MinSundhed til størst mulig gavn for flest," siger Stephanie Lose.

I den første version af MinSundhed kan man - med tilladelse - se sundhedsdata for voksne pårørende. Nu kan man også tage egne noter og via GPS kan give telefonnummeret til nærmeste akuttjeneste samt vise relevante sundhedstilbud som f.eks. rygestopkurser nær dig. Hvad senere versioner bringer, afhænger også af borgernes ønsker.

Del artiklen med dine venner