Ny forskning giver trøst til modermærkekræft-patienter med bivirkninger

ASCO: Patienter med modermærkekræft, som oplever bivirkninger ved immunterapi, kan trøste sig med, at de vil opleve længere periode uden tilbagefald.

Immunrelaterede bivirkninger har nemlig tilsyneladende en positiv effekt på resultaterne af immunterapi mod modermærkekræft, også kaldet melanom.

Det antyder en ny undersøgelse, hvor immunterapien Keytruda blev testet på patienter med stadium III melanom. Resultaterne blev lørdag præsenteret på den amerikanske kræftkongres, ASCO, i Chicago, hvor forskerne konkluderede, at forekomsten af ​​en immunrelateret bivirkning var stærkt forbundet med en længere tilbagefaldsfri overlevelse hos patienter, der blev behandlet med Keytruda, men ikke hos dem, som blev behandlet med virkningsløs placebo.

Immunrelaterede bivirkninger kan f.eks. være hudlidelser, forhøjede levertal, diarre og andet.

Flere undersøgelser har tidligere antydet, at patienter med bivirkninger under immunterapi har bedre resultater end patienter uden. Det er fortsat usikkert om sammenhængen. Måske er bivirkningerne et tegn på, at medicinen virker i kroppen eller måske er forklaringen en anden.

Undersøgelsen omfattede 1.011 voksne patienter., og 509 fik Keytruda, og 502 fik placebo. 37,3 procent af patienterne i Keytruda-gruppen og ni procent i placebo-gruppen fik en immun-relateret bivirkning.

Samtidig viste det sig, at patienterne i Keytruda-gruppen at have 44 procent længere periode uden tilbagefald. .

Emner: malignt melanom ASCO19

Del artiklen med dine venner