Sclerose: Let fysisk træning hjælper på udholdenhed

Har du sclerose og svært ved dyrke hård motion, er der gode nyheder, for et nyt studie viser at selv let fysisk træning forbedrer din udholdenhed.

Et amerikansk-canadisk forskerhold har i et observationsstudie med 49 deltagere påvist, at både moderat til hård fysisk træning og let fysisk træning kan forbedre sclerosepatienters fysiske udholdenhed.

Deltagerne gennemgik forud for studiet en neurologisk undersøgelse, og i løbet af de syv dage, studiet varede, bar de i dagtimerne et bælte, der målte deres fysiske og stillesiddende aktivitet. Alle deltagere gennemførte undervejs en test på en computerstyret motionscykel, der undervejs målte deres fysiske indsats og evne til at optage ilt.

Testene viste signifikant sammenhæng mellem evnen til iltoptag og både let og moderat til hård træning, og forskerne konkluderer, at behandlere med fordel kan opmuntre inaktive sclerosepatienter med dårlig fysik til at påbegynde let fysisk træning, mens moderat til hård fysisk træning kan introduceres sidenhen, hvis den lette træning forbedrer patientens udholdenhed.

 

Emner: multipel sclerose

Del artiklen med dine venner