Det er trist at mange kvinder i dag opfatter det som noget negativt at gå i overgangsalder.

Overgangsalderen er forbundet med tabu

Mange kvinder fortrænger, at de går i overgangsalder og søger derfor ikke den nødvendige hjælp til at forstå de ændringer menopausen medfører.  

Det viser en engelsk undersøgelse foretaget af British Menopause Society (BMS). Andre kulturer ærer overgangsalderen som en tid med visdom, men i den vestlig kultur er overgangsalderen stadig forbundet med en stigmatisering. Derfor søger mange kvinder heller ikke hjælp, men fortrænger i stedet kroppens ændringer.

"Undersøgelsen viser, at kvinder ikke er tilstrækkelig godt forberedt på at komme i overgangsalder og på de betydelige indvirkninger menopausen kan have på deres arbejde, sociale liv og sexliv, " siger BMS bestyrelsesformand Dr. Heather Currie.

Kvinderne er bange for at de bliver stemplet som svage og uarbejdsdygtige, fordi de ikke har de samme ressourcer som deres yngre medsøstre, og fortier derfor at de døjer med diverse symptomer.

”Det er trist at mange kvinder i dag opfatter det som noget negativt at gå i overgangsalder. Kvinder har brug for at vide, at det ikke er en svaghed at have symptomer, og at der er hjælp at hente. Ved bevidsthed og kommunikation kan vi ændre deres opfattelse,” siger Dr. Heather Currie.

Det er meget vigtigt at få indblik i, hvordan kroppen reagerer, når klimakteriet indtræder. Og ikke kun at fokusere på hedeturene, men også at have indsigt i de andre symptomer eller gener som kan opstå, som fx osteoporose, højt blodtryk og hjertesygdomme. Først når man ved, hvad der kan forventes, kan man søge den rigtige behandling. Livsstilen er vigtig, men der findes også mange effektive behandlinger, hvis symptomerne bliver for generende eller hvis menopausen indvirker på helbredet. Men først og fremmest er det vigtigt, at kvinder erkender, at de er i overgangsalder og at de tør stå frem og tale om den.

Kilde: Women’s Health

Emner: overgangsalder

Del artiklen med dine venner