Spiseforstyrrelser påvirker et overraskende stort antal af kvinder midt i livet.

Spiseforstyrrelser rammer også kvinder midt i livet

Det er ikke kun unge kvinder, der får spiseforstyrrelser. Midaldrende kvinder kan også have et anstrengt forhold til mad.

Det viser ny forskning, hvor amerikanske forskere identificerede 15,3 procent af en kohorte på 5.655 kvinder i 40'erne og 50'erne, som opfyldte kriterierne for livslange problemer med spiseforstyrrelser. 3,6 procent havde haft deres seneste spiseforstyrrelse inden for det sidste år.

"Antallet af kvinder, der havde haft en spiseforstyrrelse på et tidspunkt i deres liv var lidt højere, end vi havde ventet. Og der var mange kvinder med en aktuel spiseforstyrrelse, inklusive nogle, der udviklede den midt i livet," siger førsteforfatter Nadia Micali, MD, PhD, medical director og associate professor of psychiatry ved Mount Sinai hospitalet i New York.

Skøn over langtidsprævalensen for spiseforstyrrede har varieret dramatisk på tværs af studierne, skriver forskerne, hvilket efterlader et hul i forståelsen af ​​udviklingen i disse lidelser. Hertil kommer, at ’ingen tidligere studier har undersøgt langtidsprævalensen for spiseforstyrrelser blandt kvinder i 40’erne og 50’erne, og dermed efter det tidspunkt i livet, hvor risikoen er størst’. Og det var disse forhold, der motiverede dem til den aktuelle undersøgelse.

De inkluderede spiseforstyrrelser i undersøgelsen var anoreksi, bulimi, overspisning, udrensende adfærd og andre specifikke lidelser.

Anoreksi var den mest almindelige spiseforstyrrelse livet igennem og den, der havde den laveste startalder = 16 år.

Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet BMC Medicine.

 

Emner: spiseforstyrrelser

Del artiklen med dine venner