Rettigheder. Viden. Inspiration


Nu bliver det nemmere at finde blandt andet en hudlæge. Foto: Danske Regioner

Nu kan man finde speciallæger via Min Læge-appen

Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS) og Danske Regioner har indgået en aftale, som gør det nemmere at finde de speciallæger, som er tættest på patienten, og som har kortest ventetid. På forsiden i Min Læge appen vil der nu være en fane, der hedder ”Find speciallæge”. 

Der er i forvejen to millioner brugere af Min Læge-appen, som har til formål at gøre det nemmere for patienter blandt andet at bestille tid hos den praktiserende læge, se prøvesvar og afholde e-konsultationer

”Det skal være nemt for danskerne at finde rundt i sundhedsvæsenet. At Danske Regioner og FAPS udvider Min Læge-appen med nem adgang til at finde en speciallæge er endnu et skridt i den rigtige retning mod et sundhedsvæsen, der er lige ved hånden, når du har brug for det. På Min Læge-appen kan du på ét sted bestille tid hos din praktiserende læge, få en e- og videokonsultation og nu også finde en speciallæge. Jo mere sundhedsvæsenet kan lette en travl hverdag med digitale tilbud, jo bedre,” fortæller Heino Knudsen, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN)

FAPS’ formand, Ann-Louise Reventlow Mourier siger: 

”Både for speciallægerne og ikke mindst patienterne er det lidt af en milepæl. Nu bliver det meget lettere for borgerne at finde frem til den speciallæge, de har brug for. De kan med få klik se, hvem der har kortest ventetid, og i feriesæsonerne kan de nemt finde de klinikker, der har åbent. I dag kræver det en hel del søgning på forskellige hjemmesider, så jeg er sikker på, at mange vil opleve den nye funktion som en lettelse, når de skal til speciallægen.”

Appen er udviklet af Praktiserende Lægers Organisation og Sundhedsministeriet og kan downloades i App Store eller Google Play.Del artiklen med dine venner